AcadeMedia

AcadeMedia lanserar nytt program för nyexaminerade lärare

Dela

Nyexaminerade lärare står ofta inför en intensiv och utmanande tid när de kommer ut i arbetslivet. Nu lanserar AcadeMedia Academy ett nytt program för att ge nya lärare extra stöd och stimulans direkt från start

Frida Gustafsson Wennö, utvecklingschef på AcadeMedia Academy och Nils Ödéhn, lektor och lärare på Klara teoretiska gymnasium samt programledare för introduktionsprogrammet presenterar introduktionsprogram för nyutexaminerade lärare.
Frida Gustafsson Wennö, utvecklingschef på AcadeMedia Academy och Nils Ödéhn, lektor och lärare på Klara teoretiska gymnasium samt programledare för introduktionsprogrammet presenterar introduktionsprogram för nyutexaminerade lärare. Bild:AcadeMedia

-Syftet är att förstärka den introduktion alla nya lärare får på sina skolor med ett kompletterande program som ger verktyg för att utveckla undervisning och öka elevernas möjligheter till lärande, säger Frida Gustafsson Wennö, utvecklingschef på AcadeMedia Academy.

Leds av erfarna lärare

Det nya programmet leds av erfarna lärare från AcadeMedias olika skolor. Det fokuserar på två huvudområden: ledarskap i klassrummet och meningsskapande undervisning. Med stöd och inspiration från seniora lärarkollegor får de nyexaminerade lärarna inte bara teoretisk kunskap utan också praktiska verktyg som de direkt kan använda i sitt arbete.

-Vi vet att övergången från utbildningen till arbetslivet kan vara krävande och vi vill att våra nya lärare ska känna sig säkra och väl förberedda redan under sitt första år. Därför kombinerar vi teori med sådant som är praktiskt användbart i vardagen, säger Nils Ödéhn som är lektor och lärare på Klara teoretiska gymnasium samt programledare för introduktionsprogrammet.

Handledning och kollegialt lärande

En del av programmet bygger på handledning och kollegialt lärande, där erfarna lärare stöttar grupper av nyexaminerade i deras utveckling. Handledarskapet är en viktig del i att skapa en trygg och stödjande arbetsmiljö.

-Det kollegiala lärandet är avgörande för skolutveckling. Genom att nyexaminerade lärare får möjlighet att samtala med erfarna kollegor, inte bara från sin egen skola, kan de få värdefulla perspektiv för att utveckla både sina färdigheter och sin undervisning, förklarar Nils Ödéhn. 

AcadeMedias satsning på nyexaminerade lärare är en del av ett långsiktigt arbete för att stärka kvaliteten inom skolan och ge eleverna de bästa förutsättningarna för att lyckas. 

-Genom att ge nyexaminerade lärare möjlighet till stöd och utveckling hoppas vi kunna bidra till en positiv och hållbar skolutveckling i hela Sverige, avslutar Frida Gustafsson Wennö.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Frida Gustafsson Wennö
Frida Gustafsson Wennö
Ladda ned bild
Nils Ödéhn
Nils Ödéhn
Ladda ned bild

AcadeMedia driver för- och grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning, med verksamhet i Sverige, Norge, Tyskland, Nederländerna, Storbritannien, Polen och Finland. Vår drivkraft är att bygga ett mer hållbart samhälle med utbildning och lärande som grund. Läs mer om oss och vår verksamhet på academedia.se.

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

Pysslingen Förskolor främjar hälsa och gemenskap - introducerar simskola9.7.2024 11:52:22 CEST | Pressmeddelande

Pysslingen Förskolor, som är en del av AcadeMedia, introducerar till hösten simskola för att lära barn i sina förskolor att simma och bli bekväma i vattnet under lekfulla, trygga och säkra förhållanden. Initiativet är en del av det rörelse- och hälsofrämjande arbete som ingår i konceptet "Sista året" med Pyss & Lings idrottsklubb och är kostnadsfritt. Syftet är att främja simkunnighet bland Sveriges yngsta så att fler kan ta del av sociala aktiviteter och känna gemenskap.

Donnergymnasiet vinner EM-silver i Ung Företagsamhet med innovativt miljöprojekt5.7.2024 13:56:15 CEST | Pressmeddelande

Tidigare i år gjorde fyra AcadeMedia-elever från naturvetenskapsprogrammet vid Donnergymnasiet i Göteborg en storartad insats genom att vinna SM i Ung Företagsamhet 2024 med sitt företag Gralg UF. Segern gav dem en eftertraktad plats i Europamästerskapen i Catania, Italien och i hård konkurrens med deltagare från över 40 länder, lyckades man säkra en imponerande silvermedalj.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye