AcadeMedia

Temavecka om sexualitet, samtycke och relationer på Drottning Blanka Varberg

Dela
Vecka 9 bryter Drottning Blankas gymnasieskola i Varberg sitt ordinarie schema för en temavecka om sexualitet, samtycke och relationer - ett ämne som berör alla. För att inspirera eleverna inleds veckan med en föreläsning av Simon Häggström, polis som arbetar mot prostitution och människohandel.
Rektor Stefan Lindh planerar en ny temavecka för eleverna på Drottning Blanka i Varberg.
Rektor Stefan Lindh planerar en ny temavecka för eleverna på Drottning Blanka i Varberg.

Temaveckan utgår från Skolverkets nya krav att sexualitet, samtycke och relationer ska ingå i undervisningen. Våra egna undersökningar visar att det bland eleverna finns ett behov av få lära sig mer om dessa ämnen, särskilt har funderingar om samtycke dykt upp, säger Stefan Lindh, rektor på Drottning Blanka Varberg. 

Under temaveckan kommer eleverna att arbeta utifrån egna frågeställningar och delta i workshops om samtycke. Den 27 februari föreläser Simon Häggström för eleverna på skolan vid två tillfällen. Han är polis som arbetar mot prostitution, människohandel och trafficking och författare till den uppmärksammade serien "Människohandelsgruppen".

Eleverna kommer också besöka utställningen ”Vi och dom” på Varbergs museum - en utställning som handlar om hatbrott och minoriteter. I slutet av veckan redovisar eleverna sin lärdomar med hjälp av filmer, utställningar eller podcasts. 

– Att genomföra en temavecka där det vanliga schemat bryts är mycket uppskattat. Både elever och skolpersonal får samverka tillsammans med andra på skolan som de vanligtvis inte arbetar med. Det är alltså inte bara lärare som är delaktiga utan alla på skolan, säger Stefan Lindh.

För mer information om temaveckan eller besök på skolan under vecka 9, vänligen kontakta projektansvarig lärare Katharina Fagenheim, 0738-56 30 37, katharina.fagenheim@dbgy.se eller rektor Stefan Lindh, 0701-504462.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Rektor Stefan Lindh planerar en ny temavecka för eleverna på Drottning Blanka i Varberg.
Rektor Stefan Lindh planerar en ny temavecka för eleverna på Drottning Blanka i Varberg.
Ladda ned bild

Länkar

Om

AcadeMedia
AcadeMedia
Adolf Fredriks Kyrkogata 2
Stockholm

08 7944200http://www.academedia.se

Drottning Blankas Gymnasieskola grundades 1996 och består idag av 28 gymnasieskolor på 24 orter. Alla skolor ligger centralt och präglas av personligt, lokalt och globalt engagemang.  Skolorna erbjuder en blandning av studieförberedande och yrkesinriktade program.

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye