Radiohjälpen

Radiohjälpen välkomnar nya medarbetare

Dela
Tre nya medarbetare har anställts av Stiftelsen Radiohjälpen. Rekryteringarna av Malte Stövring, Jennie Florin och Nils Modéer innebär att personalstyrkan är fulltalig. ”Vi är tacksamma över att berikas av dessa kompetenta och erfarna medledare till vårt lilla lag”, säger Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen.
Malte Stövring, Jennie Florin och Nils Modéer är nya på Stiftelsen Radiohjälpen. Foto: Janne Danielsson
Malte Stövring, Jennie Florin och Nils Modéer är nya på Stiftelsen Radiohjälpen. Foto: Janne Danielsson

Antalet tillsvidareanställda på Stiftelsen Radiohjälpen utgörs av åtta medarbetare. De senaste tre åren uppgår kostnaderna för insamling och administration i genomsnitt till endast fem procent. Detta är en medveten strategi med syfte att så mycket som möjligt av insamlade medel i stället stöttar projekt som räddar liv och lindrar nöd runt om i världen, samt till verksamhet för personer som lever med en funktionsnedsättning i Sverige.

Radiohjälpens nya medarbetare

Jennie Florin är ny administratör för kansli och ekonomi. Hon har en idrottslig bakgrund. Jennie har spelat handboll på internationellnivå med ett VM och ett EM deltagande, efter nio säsonger som proffs i Frankrike flyttade Jennie tillbaka till Sverige 2012. Jennie har mångsidig arbetslivserfarenhet som har resulterat i en noggrann, disciplinerad och lojal medarbetare.   

”När möjligheten presenterades var det en självklarhet att jag skulle söka tjänsten som ekonomi-och kansliadministratör hos Radiohjälpen”, säger Jennie Florin.

”Att tillhöra Radiohjälpen som bedriver en sådan värdefull verksamhet gör mig stolt och glad att gå till jobbet varje dag.”  

Malte Stövring har börjat som programansvarig för Radiohjälpens internationella arbete. Malte har arbetat med internationella utvecklingsprojekt och humanitära insatser genom många år och har en bred utlandserfarenhet. Han har erfarenhet från danska utrikesdepartementet och har genom sin karriär arbetat för och med ett flertal civilsamhällsorganisationer lokalt och internationellt, samt inom FN. Närmast kommer han från Oxfam International där han har haft en ledande global roll inom strategiskt partnerskap med institutionella givare.

”Jag är mycket glad över att ha börjat på Radiohjälpen som med sin unika historia och position spelar en ytterst viktig roll i Sverige idag”, säger Malte Stövring.

”Jag ser fram emot att vidareutveckla partnerskapet med Radiohjälpens alla kompetenta partnerorganisationer för att säkerställa effektiva och relevanta samarbeten för bästa möjliga resultat.”

Nils Modéer har anställts som projektledare för insamling och kommunikation på Radiohjälpen. Nils har en bakgrund i studier av medie- & kommunikationsvetenskap samt internationella relationer. Under de senaste åren har Nils bland annat varit praktikant samt utfört ett antal konsultuppdrag åt Radiohjälpen. Under hösten 2022 var Nils anställd på ett vikarierat och från årsskiftet har tjänsten övergått till en tillsvidareanställning.

”Utifrån tidigare arbetserfarenheter från Radiohjälpen är jag både glad och stolt över att få ett fortsatt förtroende i arbetet med att utveckla och förvalta Radiohjälpens insamlingskampanjer”, säger Nils Modéer.

”Jag ser extra mycket fram emot att arbeta med den digitala omställning som pågår samt fortsätta utveckla verktyg för att möta våra givare i en alltmer digitaliserad värld.”

Så kan du göra skillnad genom Radiohjälpen

Tack till dig som swishar valfri gåva till 90 1950 6. Det går även att ringa in en gåva till 099-90 100 för att skänka 100 kr. Du kan också välja Radiohjälpens telefonnummer vid omröstningen i Melodifestivalen, då bidraget på lördag går till de jordbävningsdrabbade i Turkiet och Syrien.

Radiohjälpen stöttar projekt som räddar liv och lindrar nöd internationellt- men stöttar även i Sverige

Stiftelsen Radiohjälpen driver flera kampanjer årligen som Världens Barn och Musikhjälpen, insamling under Melodifestivalen och via Kronprinsessan Victorias fond samt vid Idrottsgalan. De särskilda akutinsamlingarna har ett humanitärt fokus och fokuserar på att möta de mest akuta behoven där det behövs som mest. Just nu pågår en insamling till överlevare i de  jordbävningsdrabbade områdena i sydöstra Turkiet och nordvästra Syrien. Radiohjälpen har även en akutinsamling för att rädda liv och lindra nöden bland civilbefolkningen i Ukraina. Förutom det internationella stödet har Radiohjälpen särskilt stöd till människor som lever med funktionsnedsättning i Sverige.

Läs mer om hur Radiohjälpen arbetar på www.radiohjalpen.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Malte Stövring, Jennie Florin och Nils Modéer är nya på Stiftelsen Radiohjälpen. Foto: Janne Danielsson
Malte Stövring, Jennie Florin och Nils Modéer är nya på Stiftelsen Radiohjälpen. Foto: Janne Danielsson
Ladda ned bild

Om

Radiohjälpen
Radiohjälpen
Oxenstiernsgatan 26
105 10 Stockholm

08-7840000https://www.radiohjalpen.se/

Radiohjälpen förändrar liv och lindrar nöd genom att engagera, samla och aktivera viljan att stödja människor där det behövs som mest. Stiftelsen Radiohjälpen, i förkortad form benämnd Radiohjälpen, vars beslutande organ är dess styrelse, har till uppgift att i samråd med Sveriges Television AB, Sveriges Radio AB och Sveriges Utbildningsradio AB samordna radio-och TV-bolagens insamlingsverksamhet för humanitärt ändamål.

Följ Radiohjälpen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Radiohjälpen

Livsviktigt stöd för Världens Barn26.3.2024 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Totalt samlades 104,6 miljoner kronor in till Världens Barn under 2023. Genom 23 projekt i 14 olika länder gör insamlingen skillnad för barns rätt till hälsa, skola och trygghet. ”Stort tack för det livsviktiga engagemanget, tillsammans gör vi barndomar möjliga”, säger Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen som står bakom insamlingen Världens Barn, ihop med svenska civilsamhället och i samordning med Public Service. ”Tack vare allmänhetens gåvor kan vi stötta projekt – där det behövs som mest.”

Så gör din gåva skillnad!22.3.2024 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Årsredovisningen för 2023 är underskriven. Under året som gått har Radiohjälpens stöd lindrat nöd och räddat liv för människor runt om i världen, men även gjort skillnad i Sverige. Radiohjälpen samlade in 189 miljoner kr och stöttade 46 projekt i 32 länder, och 84 projekt nationellt. ”Det starka engagemanget från allmänheten har gjort att våra kampanjer Världens Barn och Musikhjälpen nått sina näst högsta resultat genom tiderna”, säger Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen. ”Det är glädjande att människor gör skillnad i en allt svårare utveckling med krig och klimatkatastrofer runt om i världen”.

Insamling för Världens Barn under Melodifestivalen2.2.2024 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Lidande bland barn i världen ökar. Allt fler barn hungrar, barn tvingas från sina hem och många barn lever mitt i krig och konflikt. Därför är insamlingen för Världens Barn i fokus för insamling i samband med Melodifestivalen 2024. ”Många barn i världen har inget riktigt hem, ingen riktig säng att somna tryggt i eller ingen skola att gå till,” säger Tereza, ett av de medverkande barnen i Radiohjälpens appell för Världens Barn. ”Så får det inte vara”.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye