Fuze AB

FUZED väljer Fuze

Dela
De fick pris på Idrottsgalan som Årets Peppare av prins Daniel och har på kort tid samlat 5000 unga i Helsingborg till deras nya hållbara gamingcenter. Nu är det klart att succébolaget FUZED väljer Fuze som partner för kommunikation och PR.

Under hösten plockade Fuze in Ninjas in Pyjamas kommunikationschef Anton Fagerhem för att bygga upp byråns satsning på e-sport och gaming. Nu kan byrån presentera sin första kund inom segmentet: succébolaget FUZED, vars mål är att skapa världens bästa community för gaming och fysisk aktivitet.

Fuze och FUZED har, förutom uppenbara namnliknelser, även samma långsiktiga mål med verksamheten och kommunikationen; att skapa förutsättningar för rörelse och aktivt liv för alla — inte minst bland grupper där stillasittande är vanligt.

– Vi tog tidigt beslutet att jobba med kommunikation kring idrott, rörelse och hälsa och har sedan dess startat samarbeten med Svenska Friidrottsförbundet, handbolls-VM, Blodomloppet och En Frisk Generation. Att vi nu får möjligheten att jobba med Olof och Karl och deras vision att kombinera gaming och rörelse, är otroligt spännande, säger Daniel Lagerqvist, vd och grundare av Fuze.

FUZED grundades av Karl Sergel och Olof Danielsson och är ett initiativ tillsammans med Helsingborg stad. I september 2022 öppnade den första träningsanläggningen i Helsingborg och på bara tre månader nådde FUZED 5000 medlemmar. För första gången någonsin finns ett gamingcenter under samma tak som en idrottshall, där datorspelande och fysisk aktivitet går hand i hand. Så sent som i januari tog företaget in en ny investering på 15 miljoner, med målet att utveckla verksamheten och etablera sig på fler orter i Sverige. I januari blev man också hyllad och prisad av prins Daniel på Idrottsgalan som Årets Peppare med motiveringen: 

”Årets vinnare har kombinerat ungas digitala intresse med den traditionella fysiska arenan på ett modigt, innovativt och gränsöverskridande sätt. En mötesplats för barn och unga som skapar möjlighet till rörelseglädje och en mer hälsosam livsstil i en digital värld.”

- För oss är det otroligt viktigt att alla samarbeten ingås med en delad värdegrund. Vi är ett bolag som drivs av mycket passion och engagemang för barn och ungas rätt till en hälsosam livsstil. Hos Fuze kände vi direkt att det är en grupp som förstår vårt uppdrag och brinner för vår agenda. En byrå med en fot i idrottsvärlden och tack vare Anton Fagerhem har de en unik förståelse för gamingvärlden och resan framför oss, säger Karl Sergel vd och grundare av FUZED.

Kontakter

Bilder

Om

Fuze är en kommunikationsbyrå med fokus på PR, medierelationer och kriskommunikation. Vi har vårt kontor i Stockholm men jobbar med kunder över hela Norden. Fuze ingår i byrånätverket People, People, People där även Spoon, Oh My, Trickle och Kit finns. Tillsammans jobbar vi med breda kommunikationslösningar där Fuze står för det kreativa tänkandet och operativa utförandet kring PR, media och krishantering.

Följ Fuze AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Fuze AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye