Virta Sverige

Virta rankas på nytt som ett av Europas snabbast växande företag

Dela
Tidskriften Financial Times har publicerat sin årliga ranking av Europas snabbast växande företag och Virta är ett av företagen. Listan sammanställer de 1 000 företag som har den högsta genomsnittliga årliga avkastningen i intäkter räknat. Virta var enligt rankingen det snabbast växande företaget i Europa som tillhandahåller plattformslösningar till laddbara fordon.

FT1000 kallas Financial Times årliga lista som summerar de tusen företag i Europa som har snabbast tillväxt. Virta, med sin globala laddplattform, rankas för fjärde året i rad som ett av Europas snabbast växande företag, något som bara 65 andra företag på listan också gjort.

Mellan 2015 och 2022 hade Virta en genomsnittlig årlig avkastning om 90 procent och under 2022 ökade avkastningen ytterligare till 112 procent, enligt preliminära oreviderade resultat.

Utöver placeringen på FT1000, har Virta också blivit framröstat som ett av topp 15 hållbara Tech-företag av en panel bestående av 90 framstående investerare. Listan, Tech Tour Growth50, har tidigare uppmärksammat idag stora kända företag såsom Spotify och iZettle.

"Vår fortsatta tillväxt bevisar vår förmåga att möjliggöra för offentliga och privata aktörer att snabbt och kostnadseffektivt komma in i och skala sina laddningsföretag för elfordon. Det är bara en del av hur vi kan bidra till en hållbar framtid. Med intensifierade investeringar i att utöka vårt ledarskap inom energihanteringssektorn, är vi redo att hjälpa till att utnyttja den betydande inverkan som vårt nätverk och elbilar i allmänhet kan ha för att möjliggöra den accelererande övergången till ett globalt förnybart energisystem", säger Jussi Palola, vd för Virta.

Nyckelord

Bilder

Om

Virta Sverige
Virta SverigeVIRTA – En global föregångare inom smarta laddningslösningar för elbilar

Virta är en global pionjär inom utveckling av smarta laddningstjänster för elfordon. Företaget rankades på Financial Times lista över Europas 1000 snabbast växande företag för fjärde gången i rad 2023.

Virtas digitala laddningsplattform för elbilar används av över 1 000 privata och offentliga företag och organisationer inom detaljhandel, hotell, fastigheter, parkering, bensinhandel, fordons- och energiindustri. Dessa kunder har över 75 000 laddstationer i 35 länder och tillsammans bildar de nätverket "Powered by Virta". Genom roaming kan elbilsförare komma åt över 350 000 laddningspunkter i över 65 länder.

Virta ligger i framkant när det gäller att ta världen mot en mer hållbar framtid genom att göra laddning av elbilar enklare. Virta har 34 patentområden med fokus på energihantering, som är centrala för det framtida energi- och mobilitetsekosystemet.

Följ Virta Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Virta Sverige

Virta, Mastercard och Worldpay from FIS möjliggör kortbetalningar på alla laddningsstationer för elbilar i Sverige och Europa7.7.2023 13:37:54 CEST | Pressmeddelande

Stockholm, 6 juli 2023 - Idag tillkännager Virta och Mastercard lanseringen av den nya lösningen Virta Payment Kiosk, en ny standard för säker och pålitlig kortbetalning vid utomhusladdning av elbilar. I samarbete med Worldpay from FIS möjliggör den nya lösningen smidiga kortbetalningar vid befintliga och nya laddningsstationer i Europa.

Fler elbilar än någonsin i midsommartrafiken – kan skapa laddkaos21.6.2023 13:21:33 CEST | Pressmeddelande

På bara två år har elbilarna på de svenska vägarna tredubblats, enligt SCB. 2022 är det år då elbilen hade sitt riktiga genombrott, 32 procent av alla nyregistrerade bilar var då en elbil. Men elbilsförsäljningen går snabbare än utbyggnaden av laddinfrastrukturen, vilket kan göra det svårt för många elbilsförare att hitta en ledig laddstation när det blir trångt på vägarna mot midsommarfirandet.

Virta stänger finansieringsrunda på 85 miljoner euro för att öka elfordonens inverkan på energiflexibilitetsmarknaderna och öka tillväxten i Europa och Asien-Stillahavsområdet25.4.2023 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Finlandsbaserade Virta Ltd, en global ledare inom den snabbt växande sektorn för laddningsplattformar för elfordon(1),kan nu berätta att företaget har säkrat 85 miljoner euro i ny finansiering. Finansieringen ska användas för tillväxt och rundan är bland de största i branschen de senaste åren.

Virta lanserar automatiserad efterfrågeflexibilitet som minskar elnätets belastning på första marknaden17.4.2023 09:30:01 CEST | Pressmeddelande

Laddningsplattformen Virta, som nyligen utsetts till ett av Europas snabbast växande företag, har lanserat en ny typ av automatiserad efterfrågeflexibilitet för sina laddpunkter som tar hänsyn till den övriga effektbalansen i elnätet. Finland är den första marknaden där lösningen har lanserats. I Sverige är samma lösning på väg att implementeras av Virta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum