Interflora

Sveriges största blomsterförmedlare Interflora fyller 100 år

Dela
I år fyller Interflora, ett av Sverige mest välkända varumärken, 100 år. I dag är det ett framgångsrikt och växande företag som siktar framåt med en tydlig hållbarhetsagenda, ett bredare tjänsteutbud och en stark kedjeverksamhet.
Interflora firar 100 år
Interflora firar 100 år

Idén om en organiserad blomsterförmedling blev startskottet för Interfloras svenska historia. Kärnverksamheten är den samma i dag som 1923; att förmedla känslor som omtanke, passion, uppskattning och glädje genom blommor. 

– Det känns fantastiskt att få fira Interfloras 100-årsjubileum tillsammans med passionerade blomsterhandlare, våra leverantörer, hela Interflora AB och inte minst våra kunder, säger Nina Lindvall, vd, och fortsätter:

– Många har en relation till vårt varumärke. Tack vare 550 anslutna blomsterhandlare har vi en stark lokal förankring runt om i landet, tillsammans har vi skapat en långsiktigt hållbar affär. Vi siktar hela tiden framåt och vårt mål är att fortsätta leverera blommor till våra kunder i minst 100 år till!

Sedan 2020 har Interflora haft en mycket hög tillväxt och utnämndes 2022 till Gasellföretag av Dagens Industri, som ett av Sveriges snabbast växande företag. Troligtvis Sveriges äldsta gasell. 

Interflora har tagit flera viktiga steg för att stärka sin affär och position. I april 2020 förvärvades e-handeln Chokladogram.se som ett naturligt komplement till huvudaffären Blommogram. 2022 utökades erbjudandet med en helt ny e-handel för försäljning av presenter, under det fristående varumärket Skicka Presenter. Bolaget har även breddat erbjudandet med blommor, inredningsdetaljer och gröna växter som kunden kan köpa hem till sig själv. 

– Vi har tre starka tillväxtår bakom oss och har ett fortsatt högt tempo i vår digitala utveckling. Vi gör ett stort arbete inom hållbarhet med visionen att vara klimatneutrala 2040 och leda hållbarhetsutvecklingen inom vår bransch. Dessutom satsar vi på obemannade butiker, som förbättrar arbetsvillkoren för våra anslutna florister, ökar omsättningen för butik och förbättrar erbjudandet till kunderna, fortsätter Nina Lindvall.

Grunden till Interfloras stora framgångar som e-handlare lades för 28 år sedan när bolaget tidigt lanserade försäljning på nätet. I dag förmedlas 1,1 miljoner Blommogram årligen i Sverige via interflora.se och ett egenutvecklat ordersystem. 

Interfloras 100-årsfirande pågår hela året med erbjudanden och aktiviteter, jubileumsbuketter i säsong, och ett exklusivt designsamarbete med en känd glaskonstnär.

Vill du veta mer kontakta gärna:
Paulina Forsberg
paulina.forsberg@interflora.se

0735136827

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Interflora firar 100 år
Interflora firar 100 år
Ladda ned bild
Interflora 100 år
Interflora 100 år
Ladda ned bild
Ett av de första Blommogrammen överlämnades till statsminister Tage Erlander 1952. Foto: Blomsterförmedlingen
Ett av de första Blommogrammen överlämnades till statsminister Tage Erlander 1952. Foto: Blomsterförmedlingen
Ladda ned bild
Skyltningstävling i blomsterbutik, 1928. Foto: Föreningen Blomsterförmedlingen
Skyltningstävling i blomsterbutik, 1928. Foto: Föreningen Blomsterförmedlingen
Ladda ned bild
Plansch från 1924 med Interfloras slogan.
Plansch från 1924 med Interfloras slogan.
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Interflora
Interflora
Gustavslundsvägen 18
167 51 Bromma

08-6344400https://www.interflora.se/

Om Interflora AB

Interflora i Sverige grundades 1923 av sex blomsterhandlare. Kärnverksamheten består idag av försäljning av Blommogram och gåvor via interflora.se. Interflora AB är marknadsledande i Sverige inom blomsterbud och Blommogram säljs och utförs av cirka 550 anslutna butiker av vilka drygt 130 är Interflora-profilerade. Företaget driver även Chokladogram och Skicka Presenter. Kontoret finns i Alvik i Stockholm och där arbetar cirka 50 anställda.

Följ Interflora

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Interflora

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye