CUPRA Sverige

CUPRA Tavascan, drömmen blir verklighet

Dela
CUPRA presenterar märkets första helt eldrivna SUV-coupé och andra elbil efter CUPRA Born. Den nya modellen matchar elektrifiering och prestanda på ett perfekt sätt, den kraftfullaste versionen är försedd med fyrhjulsdrift, dubbla elmotorer och ger en effekt på 340 hk (250 kW).
  • CUPRA Tavascan bär märkets nya, uttrycksfulla och progressiva designspråk som kommer att leva vidare i varumärkets framtida elbilar

  • CUPRA Tavascan levererar en känslomässig körupplevelse, med valbar adaptiv chassireglering, Sport DCC, och progressiv styrning

  • CUPRA Tavascan, som konstruerats och utvecklats i Barcelona, kommer att tillverkas vid Volkswagen-koncernens fabrik i Anhui, Kina, ett toppmodernt innovationsnav för e-mobilitet

Berlin/Martorell, Spanien, 21 april 2023, CUPRA Tavascan är hjältemodellen som tar utmanarmärket in i en ny era, den härrör i rakt nedstigande led från konceptbilen Tavascan som avtäcktes på motormässan i Frankfurt 2019, där den presenterades som ”varumärkets dröm” och bär på en banbrytande och unik vision om en helt elektrifierad framtid till marknaden.

CUPRA Tavascan tar företagets elektrifieringsresa i en ny riktning med en exponentiell impuls som går ut på att skapa emotionella elbilar som bryter mot konventionella regler och levererar för en ny generation bilälskare.

CUPRA Tavascan är en helt eldriven SUV-coupé som förenar attraktion med omedelbar prestanda. SUV-coupén förkroppsligar CUPRAs elektrifierade vision och förblir samtidigt trogen konceptbilen från 2019.

"Varumärkets elektrifieringsresa är dess ostoppbara impuls, något som är kärnan i allt vi gör. År 2030 går CUPRA mot att bli ett helt elektrifierat varumärke. Det lanseras förnuftiga elbilar på marknaden idag så det räcker. Det är inte vad CUPRA handlar om", säger Wayne Griffiths, VD för CUPRA. "2019 hade vi en vision om att återuppfinna elektrifieringen: med CUPRA Tavascan ville vi visa världen att det inte bara är en elbil som följer förändringen, utan en elbil som skapar den. Den gången var det kanske bara en dröm. Nu med CUPRA Tavascan blir vår dröm verklighet.”

För CUPRA är Tavascan är ett stort steg på vägen mot elektrifieringen av bilmärket. Det här är ett tillskott till märkets allt mer elektrifierade modellutbud, med både elbilen CUPRA Born och laddhybriderna CUPRA Leon, CUPRA Leon Sportstourer och CUPRA Formentor. 2025 går CUPRA in i en ny era med nya elektrifierade modeller, CUPRA Terramar, CUPRA UrbanRebel, och det nuvarande modellutbudet förnyas.                         

CUPRA Tavascan, som konstruerats och utvecklats i Barcelona, kommer att tillverkas vid Volkswagen-koncernens fabrik i Anhui, Kina, ett toppmodernt innovationsnav för e-mobilitet och kommer att lanseras 2024, med ett årsmål på över 70 000 sålda bilar.

Nedan hittar du CUPRA Tavascan presskit på svenska. Samt en länk till pressmaterial från världspremiären av CUPRA Tavascan som hölls i Tempelhof, Berlin, där CUPRA också passade på att avslöjade flera spännande framtida innovationer.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare som förenar stimulerande design, elektrifiering och prestanda för att inspirera världen från Barcelona. CUPRA, som lanserades 2018, har sitt huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona, Dessutom har CUPRA ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

CUPRA bevisar att elektrifiering och prestanda är en perfekt match, och 2022 nådde varumärket nya höjder med över 150 000 levererade fordon. Varje lansering av en ny modell har markerat en milstolpe när det gäller att definiera varumärkets karaktär, en utmanande och originell design: CUPRA Ateca, en unik modell i sitt segment, CUPRA Leon, den första elektrifierade modellen tack vare plug-in hybrid teknik, CUPRA Formentor, den första modellen som utvecklats exklusivt av märket, och företagets mest sålda fordon hittills; och CUPRA Born, märkets första 100 % elfordon,

CUPRA är FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner, World Padel Tours premiumsponsor och officiell sponsor för eSports Club Finetwork KOI. Tillsammans med märken som Primavera Sound och De Antonio Yachts, har de skapat CUPRAs lifestyleuniversum. CUPRA Tribe består av ett team av ambassadörer som vill vara den drivande kraften bakom förändring. Bland medlemmarna finns svenska motorsportstjärnan Klara Andersson, gatukonstnären TV-Boy, padellegenden Fernando Belasteguín, den tyske målvakten Marc ter Stegen och Ballon d'Or samt fotbollsfotbollsspelaren Alexia Putellas.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

CUPRA slår leveransrekord i Sverige med en ökning på 11%2.1.2024 16:18:10 CET | Pressmeddelande

Utmanarmärket CUPRA levererade totalt 4.068 personbilar under 2023 på den svenska marknaden, vilket är en ökning på 11 procent jämfört med 2022. 2023 blev därmed ett rekordår för CUPRA Sverige på en marknad där nyregistreringar av personbilar landade i en svag ökning på en halv procent jämfört med 2022 enligt Mobility Sweden. Storsäljaren CUPRA Formentor och elbilen CUPRA Born bidrog främst till försäljningsrekordet, tätt följd av CUPRA Leon som också presterat bra under året. Men det är inte bara försäljningsmässigt som CUPRA nått framgång på svenska marknaden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye