Läkemedelsverket

Pressträff: Så kan AI bidra till nya läkemedel och medicinteknik

Dela
Artificiell intelligens får en allt större betydelse för utvecklingen av nya läkemedel och medicinteknik. Läkemedelsmyndigheterna bryter ny mark på området för att kunna godkänna och tillsyna framtidens terapier.

När generaldirektörerna för de europeiska läkemedelsmyndigheterna möts i Uppsala inom ramen för Sveriges ordförandeskap i EU är artificiell intelligens en viktig punkt på agendan.

Mötet avslutas med en pressträff, deltar gör:

  • Emer Cooke, generaldirektör för europeiska läkemedelsmyndigheten EMA
  • Björn Eriksson, generaldirektör för Läkemedelsverket
  • Gabriel Westman, som leder Läkemedelsverkets arbete med artificiell intelligens.

Tid: Fredag den 12 maj 2023 klockan 12:15-13:00
Plats: Uppsala slott
Anmälan: press@lakemedelsverket.se

Kontakta Läkemedelsverkets presstjänst vid ytterligare frågor eller förfrågningar om enskilda intervjuer. press@lakemedelsverket.se eller telefon 018-18 36 25

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Läkemedelsverket
Läkemedelsverket
Dag Hammarskjölds väg 42, Box 26
751 03 Uppsala

https://lakemedelsverket.se/

Läkemedelsverket arbetar för att patienten, hälso- och sjukvården samt djursjukvården får tillgång till säkra och effektiva produkter och att de används ändamålsenligt och effektivt. Läkemedelsverkets vision är att vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa.

Följ Läkemedelsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Läkemedelsverket

Beslagtaget potensmedel innehöll farliga nivåer läkemedelssubstans – andra för lite21.9.2023 09:52:10 CEST | Pressmeddelande

Läkemedelsverkets laboratorium har analyserat 13 potensmedel som Tullverket tagit i beslag i samband med Operation Pangea 2022. Åtta av produkterna hade ett innehåll som inte överensstämde med innehållsförteckningen. Mängden aktiv substans i produkterna var antingen för liten för att ha god effekt eller på nivåer som kan vara livshotande om man har en underliggande hjärtsjukdom.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum