Blodomloppet

Blodomloppet i Hudiksvall bryter mörka trenden

Dela
Blodomloppet i Hudiksvall 22 maj går mot en markant ökning i antal deltagare mot 2022. Med 11 dagar kvar till start har antalet löpare förra året redan passerats. - Vi har kunnat vara ute i god tid i år med marknadsföring, säger Anders Silén från arrangörerna Strands IF.
Blodomloppet i Hudiksvall drar större intresse.
Blodomloppet i Hudiksvall drar större intresse.

Liksom hela motionslopps-Sverige tappade Blodomloppet, Sveriges största motionsloppsserie, nästan varannan deltagare efter pandemin. Men nu verkar trenden brytas. Loppet i Hudiksvall 22 maj har redan samlat ihop fler deltagare än 2022 med nästan två veckor kvar till start. I nuläget är 2150 löpare anmälda.

- Vi har arbetat med mycket mer marknadsföring av loppet i år jämfört med förra året. Vi har också kunnat vara ute i god tid, förra året var det ju länge osäkert om vi skulle kunna genomföra loppet med anledning av pandemin. Mer marknadsföring har också gett ett större intresse, säger Anders Silén.

Trenden ser likadan ut nästan i hela landet för Blodomloppets 19 olika lopp, och i nuläget är nästan dubbelt så många deltagare anmälda mot 2022 totalt.

- Det betyder att vi får trevliga lopp med många deltagare som då också kommer ut och tränar inför loppen. Det förbättrar folkhälsan att fler rör sig mer, säger Silén.

Är det något speciellt ni vill lyfta inför loppet i år?

- I år genomför Hudiksvall loppet för 25:e gången, starten var 1998. Vi vill givetvis också uppmärksamma blodgivningen och hur viktigt den är. Loppet ska ju bidra till att fler blir blodgivare.

Nyckelord

Kontakter

Anders SilénArrangör BlodomloppetStrands IF

Tel:070-3216287

Bilder

Blodomloppet i Hudiksvall drar större intresse.
Blodomloppet i Hudiksvall drar större intresse.
Ladda ned bild

Om

Blodomloppet är ett motionslopp som arrangeras på 21 orter runt om i landet och på distans. Syftet är detsamma, att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen och främja en hälsosam livsstil. Promenera, jogga eller spring 5 eller 10 kilometer tillsammans med vänner och arbetskamrater.

Följ Blodomloppet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Blodomloppet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum