Ticket

Minskat intresse för träningsresor bland svenskarna

Dela

Enligt resebyrån Tickets senaste Sifoundersökning har svenskarnas intresse för träningsresor minskat kraftigt under de senaste åren. År 2019 var det sju procent av svenskarna som ville åka på en träningsresa, men intresset har nu sjunkit till endast två procent. Undersökningen visar att de svenskarna som har en resa planerad i allt högre grad är ute efter vila och avkoppling under semestern, snarare än träning och fitnessprogram.

Även om det har funnits en minskning i intresset för träningsresor de senaste åren, så finns det fortfarande många resealternativ som erbjuder aktiviteter för den som vill hålla igång under semestern. Resor som inkluderar cykling, vandring och yoga kombinerar fysisk aktivitet med avkoppling och kulturella upplevelser på resmålet.

 - Vi ser en tydlig trend bland våra kunder där de i allt större utsträckning efterfrågar resor som ger dem möjlighet att få miljöombyte, koppla av och ladda batterierna. Rena träningsresor efterfrågas inte alls i samma utsträckning som tidigare, och de fysiska aktiviteterna på resmålet ska snarare vara ett komplement. Man kan till exempel ta en paus från slappandet på stranden med yoga, träning i poolen eller en vandringsutflykt i bergen, säger Vincent Goodbrand, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket.

Svenskarnas resvanor förändras konstant, och det är därför viktigt att resebyråer och arrangörer anpassar sig till dessa förändringar för att kunna fortsätta möta kundernas behov och önskemål. Det kan handla om att erbjuda mer flexibla bokningsalternativ eller att anpassa aktiviteterna på resmålen efter nya trender och intressen. En del av dessa förändringar kan ha påverkats av pandemin och dess effekter på resandet, såsom ökad efterfrågan på enkelt och bekvämt resande snarare än äventyrliga långresor till outforskade destinationer.

 - För att möta resenärernas ständigt föränderliga behov och önskemål måste vi vara flexibla och anpassningsbara. Genom att följa trender och förstå vad som driver intresset för resor, kan vi erbjuda precis rätt resa till kunderna, säger Vincent Goodbrand.

När resandet nu återgått till det normala efter tre år av pandemi och reserestriktioner så toppar länder som Spanien och Grekland topplistorna över de mest populära resmålen, och då ofta städer nära stränder där man kan maximera sina sol- och badtimmar.

Alicante och Santorini är två städer dit resandet ökat markant (med 208 respektive 600 procent) och är exempel på perfekta resmål för någon som vill kunna slappna av i en rofylld miljö med ett fantastiskt utbud av både kultur och mat.

Nyckelord

Kontakter

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Ökat resande under lågsäsong – svenskarna blickar bortom sommarresorna13.5.2024 10:23:16 CEST | Pressmeddelande

Reslusten är hög bland svenskarna och 55 procent uppger att de kommer resa utomlands på semester i år, jämfört med de 48 procent som gjorde en utlandsresa förra året. I år är det dock 38 procent som tänker förlägga semesterresan under sommaren, jämfört med 43 procent förra året och 56 procent innan pandemin, enligt resebyrån Tickets senaste SIFO-undersökning. Detta tyder på ett ökat resande utanför högsäsong, och visar på en pågående trend att i större grad sprida ut resandet över året.

Riksbankens räntebesked – startskott för ökat resande8.5.2024 09:53:29 CEST | Pressmeddelande

Det ekonomiska läget har styrt resmönstret och haft inverkan på svenskarnas resebeteenden de senaste åren. I och med dagens besked om räntesänkning från Riksbanken öppnas dörren för ökat resande då mer än en tredjedel av svenskarna uppger att de höjda boräntorna påverkat deras semesterresande och 43 procent svarar att en förändrad ekonomi skulle få dem att göra fler utlandsresor under 2024, enligt resebyrån Tickets senaste SIFO-undersökning.

Få försmak på sommaren utan trängsel – här hittar du de autentiska spanska pärlorna2.5.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Spanien har under de senaste åren varit ohotad etta som favoritdestination bland svenskar – och så även 2024. Siffror från resebyrån Tickets SIFO-undersökning visar på att allra flest (15 procent) väljer Spanien som det land de helst vill besöka 2024. Resmål som Mallorca, Malaga och Gran Canaria är klassiker som är populära år efter år. Om man vill besöka mer outforskade resmål är Estepona, Cadiz och San Sebastian guldkorn att upptäcka

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye