Svensk Innebandy

Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare lämnar sitt uppdrag

Dela
Efter tre år kommer Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup att lämna sitt uppdrag.

Mikael Ahlerup tillträdde som Generalsekreterare för Svenska Innebandyförbundet i juni 2020 med uppdraget att samla hela innebandysverige mot gemensamma mål och ökad attraktionskraft för såväl tidigare som nya samarbetspartners.

Mikael Ahlerup har under dessa tre år framgångsrikt bidragit till att öka sammanhållningen och hålla ihop hela innebandyrörelsen, vilket varit särskilt krävande under pandemin. Arbetet har inneburit många resdagar och krävt närvaro på arrangemang och lokala distriktskontor runt om i landet.

Förbundsstyrelsen och Generalsekreteraren är eniga om att arbetet framöver alltjämt kommer att ha fokus på att säkerställa att Svensk Innebandy fortsätter att utvecklas i takt med de förväntningar som finns ute i landet och inför de stora arrangemang som väntar. Detta kommer att kräva en fortsatt utveckling av arbetsformer.

Mot bakgrunden av det fokus och kraftsamling som förbundet behöver framöver så har Mikael Ahlerup, i samråd med styrelsen, beslutat sig för att lämna sitt uppdrag. 

– Jag är oerhört stolt över min tid på Svenska Innebandyförbundet. Det har varit en rolig, givande och utmanande resa. Svensk Innebandy som rörelse, varumärke och sport har växt sig starkare. Samtidigt har det krävts mycket arbete och tid på kontoret och ute i landet, under den här tiden har jag även flyttat till Mora med min familj vilket inneburit många och långa resdagar hemifrån. Inför de fortsatta utmaningarna känner jag att det nu är rätt läge att lämna mitt uppdrag, säger Mikael Ahlerup, avgående Generalsekreterare för Svenska Innebandyförbundet.

Märit Bergendahl, Styrelseordförande, Svenska Innebandyförbundet är mycket tacksam för det arbete som han gjort.

– Vi uppskattar verkligen det jobb som Mikael Ahlerup gjort för Svensk Innebandy som helhet. Svensk Innebandy har blivit starkare och innebandyn som sport har växt och kommit stärkt ur pandemin. Mikael har skapat en bra grund för det fortsatta arbete som väntar för att utveckla organisationen och sporten ytterligare och det är vi väldigt tacksamma för.

Arbetet med att rekrytera en ny Generalsekreterare inleds omgående. Mikael Ahlerup kommer fortsatt finnas tillgänglig och en gemensam plan för överlämning kommer att tas fram.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Mikael Ahlerup
Mikael Ahlerup
Ladda ned bild
Märit Bergendahl
Märit Bergendahl
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye