Svensk Innebandy

Nytt femårigt avtal tecknat med Unihoc

Dela

Svensk Innebandy och Unihoc har tecknat ett nytt långtgående avtal. Det nya avtalet sträcker sig över fem år med hållbarhet i fokus. Unihoc blir officiell leverantör till landslagen och partner till Svensk Innebandys ungdomsevenemang.

Foto: Per Wiklund/Svensk Innebandy
Foto: Per Wiklund/Svensk Innebandy

Unihoc är ett varumärke som är starkt förknippad med sporten innebandy. Företaget och dess historia sträcker sig hela vägen till 1970-talet och är idag det äldsta ännu existerande innebandymärket.  

Nu tecknar Svensk Innebandy och Unihoc ett långtgående avtal. Avtalet sträcker sig från 2024 till 2029 och gör Unihoc till officiell partner och leverantör av produkter till landslagen. 

Det nya avtalet gör även Unihoc till partner på Svensk Innebandys ungdomstävlingar; Distrikts-SM, Ungdoms-SM och Junior-SM som varje år lockar ett stort intresse.

Avtalet med Unihoc ligger helt i linje med det långsiktiga tänk som finns hos Svensk Innebandy, berättar Stefan Jonasson.  

– Unihoc är starkt förknippad med vår sport och har varit det sen sportens intåg på marknaden, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef på Svensk Innebandy, och fortsätter:

– Att vi nu tecknar ett långtgående avtal som även innefattar våra fantastiska ungdomsturneringar känns helt fantastiskt. Den glädje och det engagemang som finns under de här evenemangen är inget annat än magisk, och Unihoc får nu vara med och sprida den glädjen.  

Det nya avtalet lägger även fokus på hållbarhet, något som var viktigt från Svensk Innebandys sida.

 – Det har varit framåtlutande diskussioner där båda parter också har haft hållbarhet i fokus. Hållbarhetsarbetet är väldigt viktigt för oss och vi delar syn där. 

Torbjörn Jonsson, Vice Managing Director vid Renew Group, lyfter fram den gemensamma historia som finns parterna emellan och ser fram emot säsongerna som väntar.  

– Att som materialpartner få vara med och stötta det Svenska Innebandyförbundet och de svenska landslagen är en stor ära för oss, så det är med stolthet vi signar det nya avtalet med SIBF. Vi är två partners som har många års gemensam historik och samarbete att falla tillbaka på, och det känns väldigt roligt att vi tillsammans nu kan fortsätta att utveckla svensk innebandy under många år framöver, säger Torbjörn Jonsson.

 Det nya avtalet med Unihoc sträcker sig i fem år över säsongerna 2024/25-2028/29.

Nyckelord

Kontakter

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye