Svensk Innebandy

Junior-SM 2025 arrangeras i Växjö

Dela

Svensk Innebandys ungdomsevenemang är mycket uppskattade av innebandypubliken. Säsongen 2024/25 återvänder ett av dessa till Växjö, det här då staden blir värd för Junior-SM 2025.

Foto: Per Wiklund/Svensk Innebandy
Foto: Per Wiklund/Svensk Innebandy

Ungdoms-SM 2024 arrangerades i Växjö och gick av stapeln i början av april. Evenemanget lockade stor publik från hela landet när 16 lag på flick- och pojksidan gjorde upp under några intensiva dagar med åtråvärda SM-tecken på spel.  

Nu står det klart att det blir ytterligare en SM-turnering i Växjö då Växjö och Fortnox Arena blir spelplatsen för Junior-SM 2025. 

Junior-SM är kulmen på säsongen i Juniorallsvenskan där landets främsta DJ18 och HJ18-lag ska koras. Att återvända till Växjö ser Svensk Innebandy som mycket positivt, berättar Stefan Jonasson. 

– Det ska bli fantastiskt kul att få återvända till Växjö med ett av våra högt uppskattade ungdomsevenemang, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef på Svensk Innebandy, och fortsätter: 

– Vi såg redan i april i samband med Ungdoms-SM vilken uppskattad spelplats Växjö var. Vi är helt övertygade om att nästa års upplaga av Junior-SM blir ett lika uppskattat evenemang. Vi ser fram emot att välkomna spelare, ledare, publik med flera till Växjö för några dagar av ren och skär innebandymagi. 

Junior-SM 2025 spelas den 19–21 april kommande år. Att återigen få arrangera en SM-turnering ser Växjö som mycket positivt, berättar Albin Sköld, verksamhetschef för Växjö Vipers. 

– Det är en otrolig stolthet att vi återigen får arrangera ett SM i Växjö. Att innebandyförbundet väljer Växjö som värdstad igen, är ett kvitto på att tidigare tävlingar och samarbeten har fungerat bra. Även den här gången kommer Växjö Vipers tillsammans med Växjö & co att göra det vi kan för att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra gäster, säger Albin Sköld 

Maria Lexert, projektledare på Växjö & Co, ser fram emot att välkomna alla intresserade till staden Växjö och allt den har att erbjuda. 

– Det är alltid härligt att få hälsa Svenska Innebandyförbundet och alla deltagande lag välkomna till Växjö! Dels får Växjös innebandypublik chansen att följa spännande matcher, mycket glädje och känslor här på hemmaplan. Dels är det en möjlighet för oss att synliggöra Växjös pärlor för alla besökare, säger Maria Lexert.

Nyckelord

Kontakter

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye