Audi

Sportigt elegant design och quattrofokus inför nya modellåret för Audi A6 och A7

Dela
Audi A6 och Audi A7 går in i modellåret 2024 med ett distinkt och exklusivt utseende. Modellerna får nu fler interiör- och exteriörfärger, ny fälgdesign och uppgraderad standardutrustning. Nya digitala Appstore ger även direkt access till en mängd tredjepartsappar med bl.a. Spotify via bilens MMI-system. Modellprogrammet renodlas dessutom och quattro är standard på alla modeller på den svenska marknaden. De uppdaterade versionerna av Audi A6 och Audi A7 kan beställas från och med den 15 juni.
Sportigt elegant design och quattrofokus inför nya modellåret för Audi A6 och A7
Sportigt elegant design och quattrofokus inför nya modellåret för Audi A6 och A7

Singleframe-grill i RS-design

Till Audi A6 kan kunderna liksom tidigare välja exteriör mellan Proline Sport och S line, medan S line redan är standard till Audi A7. Varje version har sina unika designelement. I fronten märks modellårsförändringen främst på Singleframe-grillen med bikakestruktur. Med Proline Sport, som är exklusiv för A6, går grillen i mörkt krom. Fronten utmärker sig också sina luftintag på sidorna och bakpartiet med en nydesignad diffusor med element lackerade i selenitsilver.

S-line-varianten bjuder på Singleframe-grill med krominlägg. På A6 har bakdiffusorn fått en ny utformning där diffusorinsatsen är lackerad i platinagrått och på A7 i krom. S line-exteriören på Audi A6 har även nydesignade luftintag med detaljer i mattsvart med inlägg i platinagrått, breddade sidotrösklar, 19-tumsfälgar och sportfjädring. Utöver de olika tillvalen för exteriören inkluderas även S line interiörpaket där interiören, instrumentpanelen och innertaket går i svart. Multifunktionssportratten i svart läder med växelpaddlar har kontrasterande sömmar och rattgrepp i perforerat läder. Fotstöd och pedaler är av rostfritt stål. S line-stolarna är klädda i kombinationen "Sequenz"tyg/läder till Audi A6 TDI och i kombinationen mikrofiber Dinamica ”Frequenz”/läder med S-prägling på framsätenas ryggstöd till laddhybridversionerna av Audi A6 och A7. Instegslisterna fram och bak med aluminiuminlägg är belysta och har S-inskription fram.

quattrofokus i Sverige

Sverige har alltid varit en marknad där fyrhjulsdrift haft en stark efterfrågan.  Inför modellårsskiftet renodlas det svenska modellprogrammet och fokus läggs på de fyrhjulsdrivna quattromodellerna. Efter modellårskiftet är quattro därför standard i alla Audi A6 och Audi A7.

Nya färger och material för interiör och exteriör

Totalt finns nu tolv exteriörfärger till Audi A6 och A7.  För första gången ingår Arkonavit och Madeirabrunmetallic i portföljen. Till S line-paketen finns även grenadinrödmetallic och Ascariblå metallic som tillval. Dekorinläggen i interiören finns nu i åtta olika varianter med nyheterna Oliv natur och Ask vulkangrå natur liksom inlägg som är klädda med mikrofibermaterialet Dinamica.

Möter efterfrågan på mörkare sportfälgar

Fälgsortimentet för Audi A6 och Audi A7 har reviderats grundligt för att återspegla kundernas efterfrågan på mörka fälgar, där över hälften av varianterna nu är mörka. Audi A6 är standardutrustad med 18-tumsfälgarna i multiekerdesign som nu är lackerade i grafitgrått för ett sportigare utseende. Det finns även 19-tumsfälgar i 5-armad dynamisk design. De högblanka 20-tumsfälgarna i 10-ekers stjärndesign i platinagrått finns nu i svart metallic, medan 21-tumsfälgarna i grafitgrått med högblank finish och elegant V-design med 5 dubbelekrar ger mörka accenter. Helt nya i A6-modellserien är de 21-tums 5-armade fälgarna – inspirerade av motorsporten. Den luftiga designen hjälper till att kyla bromsarna.

A7 Sportback är som standard utrustad med 20-tumsfälgarna i 5-dubbelekerdesign i elegant platinagrått. De smidda 21-tumsfälgarna i 5-armad parallellekerdesign är polerade för ett sofistikerat utseende. En nyhet är de högglanspolerade 20-tumsfälgarna Evo i 5-segmentekerdesign i mattsvart och de 21-tumsfälgarna i klassisk 5-armad multiekerdesign i matt mörkgrått, båda från Audi Sport.

Omfattande standardutrustning

Liksom tidigare har de svenska bilarna en hög utrustningsnivå som standard. Audi A6 och A7 är bland annat utrustade med LED-strålkastare som till modellårsskiftet får en ny ljusdesign, Audi virtual cockpit förardisplay och MMI navigation plus med MMI touch, sportsäten, adaptiv förarassistans med bl.a. adaptiv farthållare, filhållnings-, kö-, undanmanöver- och nödfallsassistent, fällbart delbart baksäte 40:20:40 och parkeringsassistent med parkeringshjälp plus.  Som tillval kommer även Audis nya Appstore erbjudas som via MMI-systemet ger access till en rad tredjepartsapplikationer, bl.a. musiktjänsten Spotify. Tjänsten kommer successivt utökas med flera tjänster.

De uppdaterade Audi A6- och Audi A7-modellerna kan beställas från och med den 15 juni på den svenska marknaden.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sportigt elegant design och quattrofokus inför nya modellåret för Audi A6 och A7
Sportigt elegant design och quattrofokus inför nya modellåret för Audi A6 och A7
Ladda ned bild
Audi A7 Sportback
Audi A7 Sportback
Ladda ned bild
Audi A6 Avant och A7 Sportback TFSI e laddhybrider
Audi A6 Avant och A7 Sportback TFSI e laddhybrider
Ladda ned bild
Audi A7 Sportback
Audi A7 Sportback
Ladda ned bild
Audi A6 Avant
Audi A6 Avant
Ladda ned bild

Om

Audi
Audi

151 88 Södertälje

08-553 866 50http://www.audi.se
Audi är en internationell tillverkare av premiumbilar och levererade drygt 1,61 miljoner nya bilar 2022. Audi-koncernen omsatte 61,8 miljarder euro 2022 och har 87.000 medarbetare runt om i världen, varav ca 60.000 i Tyskland.  Audi är aktivt på mer än hundra marknader globalt med produktion i 16 anläggningar i 11 länder. Audi fokuserar på nya produkter och hållbar teknik för framtidens mobilitet. Automobili Lamborghini S.p.A, sportmotorcykeltillverkaren Ducati Motor Holding S.p.A och Audi Sport GmbH är helägda dotterbolag till Audi AG. Audi Sverige ingår i Volkswagen Group Sverige AB.

 

Följ Audi

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Audi

Audi Q4 e-tron uppdaterad med längre räckvidd, högre effekt, mer utrustning21.9.2023 10:37:23 CEST | Pressmeddelande

Audi fortsätter växa med fokus på elbilar. Till den stora ökningen av leveranserna under första halvåret 2023 (+51,2 procent) bidrog framför allt Audi Q4 e-tron och Audi Q4 Sportback e-tron. Modellår 2024 får nu en omfattande uppgradering med ett nyavstämt chassi, ökad effektivitet, karaktäristiskt sound och utökad standardutrustning. Förutom ett optimerat drivkoncept och högre laddeffekt utökas även funktionerna i förarassistanssystemen. Den adaptiva körassistenten (tillval) stödjer nu även filbyten. Uppdaterade Q4 e-tron och Q4 Sportback e-tron kommer att kunna beställas inom kort till oförändrat instegspris från 622 800 kr.

Audi Q8 uppdaterad med renodlad design och ny ljusteknik6.9.2023 10:39:53 CEST | Pressmeddelande

Audi uppdaterar flaggskeppet i Q-familjen med renodlad design och uppgraderad teknik. Den omarbetade exteriören med nya stötfångare understryker SUV-coupéns starka karaktär. För första gången erbjuds även laserljus som helljus till HD Matrix LED-strålkastarna vars dagsljus är digitala med valbar signatur. Digitala OLED-bakljus med fyra valbara signaturer breddar ljusutbudet. Nya fälgar, färger, dekorinlägg och säten med kontrasterande sömmar framhäver bilens topposition bland Q-modellerna. Ca-priset för nya Audi Q8 börjar på 904.800 kr.

Audi Q6 e-tron först med märkets nya designfilosofi för interiören3.9.2023 23:53:20 CEST | Pressmeddelande

Designad inifrån och ut: Interiören i nya Audi Q6 e-tron är mer än någonsin skräddarsydd för användarnas behov med nytänkande i kupén. Den kontrastrika designen placerar element i för- eller bakgrunden och skapar en tredimensionell rumskänsla som är designmässigt och ergonomiskt anpassad till de åkande. Audi Q6 e-tron är den första modellserien som bygger på den helt nyutvecklade Premium Platform Electric (PPE) och den nya elektronikarkitekturen E3. Båda ligger till grund för ett nytänkande kring interiörens design och funktion. Teknik, estetik och hållbarhet i perfekt balans.

Audi på bilsalongen IAA i München: Världspremiär för interiören i Q6 e-tron1.9.2023 17:15:57 CEST | Pressmeddelande

Nedräkningen för Audis första elbil baserad på den nya PPE-plattformen (Premium Platform Electric) har påbörjats. Under Volkswagen-koncernens Media Night den 3:e september avtäcker Audi den revolutionerande förarmiljön och interiören i Q6 e-tron. Under mediadagen på IAA Mobility i München den 4:e september, kommer journalister att få ytterligare en möjlighet att lära känna interiören i den kommande Q6 e-tron serien.

Audi fortsätter leverera1.9.2023 12:53:44 CEST | Pressmeddelande

Audi går mot strömmen och visar starka siffror på den svenska bilmarknaden. Under augusti levererades 1568 bilar, en ökning med hela 102,6 procent jämfört med föregående år. Även årets ackumulerade leveranser visar på framgång för märket med de fyra ringarna. Under januari–augusti levererades 11 497 bilar, en ökning med 40,3 procent jämfört med föregående år, detta i en totalmarknad som minskade med 0,4 procent.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum