Philip Morris

Philip Morris lanserar IQOS Iluma på den svenska marknaden

Dela
Nu lanserar Philip Morris IQOS Iluma som är en vidareutveckling av den tidigare versionen IQOS 3 Duo.

- IQOS Iluma har utvecklats efter användarnas synpunkter och feedback så med Iluma är det slut med trasiga blad och ständig rengöring av hållaren säger Wernemar. Att behöva rengöra hållaren kunde för en del användare upplevas som jobbigt vilket riskerade att de gick tillbaka till de skadliga cigaretter men nu är det slut med det fortsätter Wernemar.

IQOS värmer tobaken istället för att förbränna den vilket gör att det inte skapas någon rök eller aska vilket gör att IQOS är ett alternativ för rökare som annars skulle fortsätta röka. I tidigare IQOS-versioner är det ett särskilt blad som värmer tobaken men bladets konstruktion krävde rengöring med jämna mellanrum och riskerade att gå sönder om man tryckte ner tobaksstickorna på fel sätt. Med Iluma används istället en induktionsteknik som värmer tobaken genom ett särskilt värmeelemt i själva tobaksstickan.

- Med induktionstekniken krävs ingen rengöring och ingen risk för något blad att gå sönder säger Richard Wernemar.

Sedan den 31 december 2022, finns Philip Morris rökfria produkter till försäljning på 73 marknader. PMI uppskattar att cirka 17,8 miljoner vuxna runt om i världen har bytt till PMI:s elektroniska enhet och slutat röka. För helåret 2022 stod rökfria produkter för cirka 32% av PMI:s totala nettointäkter. IQOS Iluma lanserades i Japan i mitten av augusti 2021 och därefter har lansering skett i en rad länder, bland annat Grekland, Spanien, Schweiz, Portugal, Tjeckien, Italien, Litauen, Slovakien och Cypern.  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Philip Morris
Philip Morris
Karlavägen 108
104 51 Stockholm

+46 8440 59 40https://www.pmi.com/markets/sweden/sv
Philip Morris International (PMI) är ett ledande internationellt tobaksföretag som arbetar för att skapa en rökfri framtid och utveckla sin portfölj, för att i framtiden också omfatta produkter utanför tobaks- och nikotinsektorn. PMI har funnits i Norden sedan 1969 och är med cirka 280 anställda ett av regionens ledande tobaksföretag. Företagets nuvarande produktportfölj består primärt av cigaretter och rökfria produkter, inklusive uppvärmda tobaksprodukter, e-cigaretter, snus och nikotinpåsar.
Sedan 2008 har PMI investerat 10,7 miljarder USD i att utveckla, vetenskapligt underbygga och kommersialisera innovativa rökfria produkter för vuxna som annars skulle fortsätta röka, med målet att helt sluta sälja cigaretter. Det omfattar utvecklingen av vetenskapliga förmågor i världsklass, särskilt inom områdena preklinisk systemtoxikologi, klinisk forskning och beteendevetenskaplig forskning, såväl som postmarknadsstudier. I november 2022 förvärvade PMI Swedish Match – en ledare inom orala nikotinprodukter. Med ledande varumärken inom flera kategorier bildar företagen en global rökfri pionjär. I USA har landets livsmedels- och läkemedelsmyndighet (FDA) godkänt marknadsföring av versioner av PMI:s elektroniska enheter och förbrukningsvaror, samt Swedish Matchs snus- och nikotinprodukter, som Modified Risk Tobacco Products (MRTP). Beslutet vilar på bedömningen av en regleringsändring som lämplig för att främja folkhälsan.

 

 

Följ Philip Morris

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Philip Morris

Marknaden för olagliga cigaretter fortsätter växa i EU4.9.2023 11:00:33 CEST | Pressmeddelande

Enligt en ny studie från KPMG fortsatte den olagliga cigarettmarknaden i den Europeiska Unionen (EU) att växa 2022. Ökningen är cirka 0,7%, huvudsakligen drivet av ökningar i Frankrike och Belgien. Den största olagliga marknaden inom EU finns i Frankrike och står nu för 47% av den totala olagliga cigarettkonsumtionen i regionen. En uppskattning är att 8 miljarder olagliga cigaretter som konsumerades i Frankrike var förfalskade produkter vilket är mer än hela den svenska cigarettmarknaden som omsätter cirka 5 miljarder cigaretter.

En rökfri framtid är enda vägen framåt – 2021 års hållbarhetsrapport för Philip Morris International i Norden19.10.2022 10:32:48 CEST | Pressmeddelande

Som ett av världens ledande tobaksbolag är hållbarhetsarbetet en naturlig och prioriterad del av Philip Morris (PMI) verksamhet. För tredje året i rad presenterar PMI nu en hållbarhetsrapport som fokuserar på den nordiska marknaden och hur verksamheten kan göra störst skillnad lokalt, men också visar hur PMI i Norden kan bidra till att nå de globala målen.

Den illegala marknaden fortsätter att växa i EU enligt en ny studie från KPMG28.6.2022 13:51:13 CEST | Pressmeddelande

Konsumtionen av illegala cigaretter i EU har under 2021 ökat med uppskattningsvis 3,9 % – eller 1,3 miljarder cigaretter – och nådde 35,5 miljarder konsumerade cigaretter. Mängden motsvarar 8,1% av den totala konsumtionen cigaretter i regionen. Samtidigt har den totala cigarettkonsumtionen i EU minskat under samma period. Detta visar KPMG:s årliga studie om konsumtionen av illegala cigaretter som genomförs på Philip Morris International (PMI) uppdrag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum