
Pressinbjudan: Möt WWF i Almedalen
För samtliga WWF-experter på plats i Almedalen: wwf.se/almedalen
Några av WWF-experterna på plats:
-
Gustaf Lind, Generalsekreterare
Tel:073-52 53 571
Mail: gustaf.lind@wwf.se -
Jenny Jewert, Expert hållbart Jordbruk & jordbrukspolitik
Tel: 073-642 32 02
Mail: jenny.jewert@wwf.se -
Sara Tingström, WWF Sweden Youth
Tel: 070 93 09 823
Mail: sara.tingstrom@wwfswedenyouth.se -
Em Petersson, Senior policysakkunnig
Tel: 070 09 12 196
Mail: em.petersson@wwf.se
Vill du tillföra nya perspektiv i din panel eller seminarium under Almedalsveckan 2023?
WWF Sweden Youth ingår, tillsammans med ett flertal ungdomsorganisationer, i nätverket #StoppaYouthwashing som tillsammans med Almedalsveckan lanserar “Boka en ung expert”. Ett konkret första steg på hur vi gemensamt kan bidra till att #StoppaYouthwashing. Målet är att föra ungas perspektiv närmare makthavare, både för att skapa meningsfull delaktighet för unga, men även att generera konstruktiva dialoger där nya insikter och lösningar kan bli till.
Boka en ung expert här.
För frågor, kontakta:
WWFs pressjour: press@wwf.se, tel. 08-546 57 500.
Bilder
Om

Världsnaturfonden WWF är med sina sex miljoner supportrar en av världens ledande ideella natur- och miljöorganisationer.
Vi arbetar för att hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer - genom att bevara den biologiska mångfalden, använda förnybara naturresurser på ett hållbart sätt samt minska föroreningar och ohållbar konsumtion.
Följ WWF
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från WWF
Skydda igelkottarna från vårens faror29.4.2025 15:20:50 CEST | Pressmeddelande
Våren är en tid med många utmaningar för landets igelkottar. Både majbrasor och olika trädgårdsredskap utgör hot mot igelkottarna som gärna sover i rishögar och buskage.
Lokala ängsfröer ska stärka den biologiska mångfalden29.4.2025 06:00:00 CEST | Pressmeddelande
Bristen på vilda blommor i jordbrukslandskapet gör att pollinatörerna har svårt att hitta mat och boplatser. För att de ängar och blomodlingar som bönderna och andra markförvaltare anlägger ska göra nytta för den biologiska mångfalden krävs svenska ängsfrön som är anpassade för olika delar av landet. Nu startar ett projekt för att ta fram regionala ängsfröer i Sverige.
Rapport: Ny hållbarhetsdata – en möjliggörare för både ekonomi och natur28.4.2025 07:30:00 CEST | Pressmeddelande
Nya krav inom EU väntas generera stora mängder hållbarhetsdata som kan bli värdefull information för företag och finansiella aktörer att använda för bättre beslut. En ny rapport från Världsnaturfonden WWF visar att dessa data kan leda till stora vinster för ekonomi, samhälle och miljö – om de används rätt. Men då krävs även politisk tydlighet, offentliga investeringar och konkreta miljöåtgärder.
Spana efter vårtecken och bidra till forskningen25.4.2025 06:00:00 CEST | Pressmeddelande
Vårtecken är något som många förknippar med glädje och härliga vårkänslor. Men vissa vårtecken kan ibland vara ett tecken på klimatförändringar. För elfte året i rad genomförs Vårkollen, som tar reda på hur långt våren har kommit över hela landet under Valborgshelgen.
Sill och makrill på rött ljus i WWF Fiskguiden9.4.2025 15:43:12 CEST | Pressmeddelande
All makrill (Scomber scombrus) och norsk vårlekande sill (Clupea harengus) flyttas till rött ljus (låt bli) i WWF Fiskguiden. Anledningen är flera år av överfiske, till följd av att de fiskande länderna inte kunnat komma överens om hur kvoterna ska fördelas. WWF uppmanar att se upp när du väljer sill i påsk.