CUPRA Sverige

Sebastien Loeb tävlar tillsammans med Klara Andersson i Sardinien

Dela
Under nästa deltävling av Extreme E tar Sebastien Loeb plats bakom ratten tillsammans med svenska motorsportstjärnan Klara Andersson, målsättningen är tydlig - ta hem segern.
  • Vid Extreme E Double Header Race på Sardinien, Island X Prix, blir Loeb en del av ABT CUPRA XE-teamet
  • Loeb ersätter Nasser Al-Attiyah, som samtidigt tävlar i Baja World Cup
  • Att ABT CUPRA XE tar in Loeb är en tydlig signal att teamet tänker ta hem segern i Island X Prix
  • Loeb har under sin långa karriär vunnit nio världsmästerskap i rally samt mästerskapet i Extreme E förra året

Den världsberömda rallyföraren Sebastien Loeb blir en del av ABT CUPRA XE-teamet i nästa deltävling av Extreme E på Sardinien 8–9 juli. Med Loebs exceptionella färdigheter och erfarenhet av Extreme E är teamets intention ta hem segern. Loeb kommer att köra CUPRA Tavascan XE tillsammans med den svenska världsstjärnan Klara Andersson.

Sebastien Loeb har haft en mycket framgångsrik karriär med många titlar inom olika discipliner. Förutom att vinna Extreme E-mästerskapet förra året har Loeb otroliga nio världsmästerskapstitlar i rally. Loebs oöverträffade expertis och beslutsamhet gör honom till en ovärderlig tillgång för ABT CUPRA XE-teamet.

Sebastien Loeb reflekterade över sitt nya samarbete med ABT CUPRA XE-teamet och uttryckte entusiastiskt: "Jag ser fram emot att återvända till Extreme-E efter två tidigare säsonger. Det är en tävling som liknar Rallycross, så jag tror att jag kommer att vara upp i tempo och redo att kämpa. Det kommer också att bli fantastiskt att lära känna ett nytt team och träffa Klara igen."

Extreme E vill engagera människor att vidta åtgärder för att skydda planetens framtid genom att använda elektrifierad off-road-racing i miljöer som hotas av klimatförändringar och genom att belysa hur vi kan förhindra ytterligare skador och bidra till hållbarhet. CUPRA har varit en del av Extreme E ända sedan starten, de delar värderingar och är en naturlig matchning.

Det som också utmärker Extreme E är de mixade förarteamen, en sällsynt förekomst i stora motorsporttävlingar. Denna progressiva strategi passar perfekt in i CUPRAs orubbliga engagemang för jämställdhet mellan könen.

"Genom att ta Sebastien ombord blir målsättningen tydlig, vi kommer att kämpa för podieplaceringar och segrar. Att vara en del av CUPRAs tribe handlar om inställning och attityd", säger Xavi Serra, chef för CUPRA Racing. "Vi är stolta över denna ethos både på och utanför tävlingsbanan. Vi ser fram emot att välkomna Sebastien till vårt team inför det kommande racet i Sardinien."

Nästa deltävling kommer att äga rum på Sardinien 8-9 juli. ABT CUPRA XE-teamet, med Sebastien Loeb och Klara Andersson bakom ratten, kommer att vara redo att visa upp sina exceptionella färdigheter och sin beslutsamhet när de fortsätter kampen i Extreme E.

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare som förenar stimulerande design, elektrifiering och prestanda för att inspirera världen från Barcelona. CUPRA, som lanserades 2018, har sitt huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona, dessutom har CUPRA ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

CUPRA bevisar att elektrifiering och prestanda är en perfekt match, och 2022 nådde varumärket nya höjder med över 150 000 levererade fordon. Varje lansering av en ny modell har markerat en milstolpe när det gäller att definiera varumärkets karaktär, en utmanande och originell design: CUPRA Ateca, en unik modell i sitt segment, CUPRA Leon, den första elektrifierade modellen tack vare plug-in hybrid teknik, CUPRA Formentor, den första modellen som utvecklats exklusivt av märket, och företagets mest sålda fordon hittills; och CUPRA Born, märkets första 100% eldrivna modell.

CUPRA är FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner, World Padel Tours premiumsponsor och officiell sponsor för eSports Club Finetwork KOI. CUPRA är den enda biltillverkaren som deltar i EXTREME E- och Formula E-racingtävlingarna. CUPRA Tribe består av en grupp ambassadörer som vill vara drivkraften för förändring. Bland dess medlemmar finns svenska motorsportstjärnan Klara Andersson, gatukonstnären TV-Boy, padellegenden Fernando Belasteguín, den tyske målvakten Marc ter Stegen och samt tvåfaldigt Ballon d'Or- och Best FIFA Award-vinnaren Alexia Putellas.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye