Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastoratSvenska kyrkan Västerås / Västerås pastoratSvenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Från Anund till Ansgar – en guidad tur genom Västerås historia

Dela

Nu kan du åka på en guidad tur i spåren av Västerås forntida och medeltida historia - från Anund till Ansgar.

Den guidade turen går mellan Anundshög, Länsmuseet och Västerås domkyrka
Den guidade turen går mellan Anundshög, Länsmuseet och Västerås domkyrka Ingela Lindestad, Henrik Mill, Lasse Fredriksson Får användas fritt i samband med Svenska kyrkan Västerås

Lördagen den 19 augusti kl 9-15 erbjuder Västerås museer, Västmanlands läns museum, Svenska kyrkan Västerås samt Visit Västerås en dagstur i historiens tecken. De tre stoppen sker på Anundshög, Länsmuseet och i Västerås domkyrka.

– Det här är något för den historie- och kulturintresserade, eller för den som vill höra om vad som faktiskt har hänt här i Västerås, berättar intendent Sara Yamamoto Hagström.

Buss avgår från domkyrkoplan klockan 9 och åker först till Anundshög, där Sara berättar om historiska händelser från platsen. Färden går vidare till länsmuseet där museipedagogerna Anna Bratås och Helena Arnell berättar och visar föremål om tro och religion från forntid och medeltid. Sista stoppet för dagen är Västerås domkyrka, där domkyrkopedagog Ingela Welén berättar om den kristna tron som omdanades av reformationen.

– Vi är väldigt glada över det här samarbetet och att vi kan erbjuda en sådan här dag. Och eftersom det är första året vi genomför denna guidning erbjuder vi resan för ett lägre pris, säger Ingela Welén.

Pris: 200 kronor.
I priset ingår resa, fika, lunch på Plaza och guidningar.
Rekommenderad ålder från 18 år.
Regnponchos delas ut vid regn.

Biljetter och mer information hittar du på: www.svenskakyrkan.se/vasteras/anund-till-ansgar
OBS: Fullbokat!

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel.Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser. https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Annika Strandhäll, Farbror Grön och Ewa Fröling till Svenska kyrkan Västerås4.9.2023 14:02:00 CEST | Pressmeddelande

Nu drar höstterminen igång i kyrkorna runt om i Västerås. Bland mycket annat som händer blir det flera samtalskvällar med intressanta gäster. Bara under september kommer riksdagsledamoten Annika Strandhäll, skådespelaren Ewa Fröling, odlaren och bloggaren Johannes Wätterbäck (Farbror Grön) samt föreläsaren Frida Walter. Dessutom blir det Giddefredag med sinnesrogudstjänst tillsammans med musikpedagogen Per-Håkan Sandberg. Till alla kvällar är det fri entré.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum