Sparbanken Syd

Identifiera dig med ett digitalt ID-kort i mobilen

Dela

Nu lanserar BankID möjligheten att aktivera ett digitalt ID-kort i BankID-appen. Sparbanken Syd kan som enda bank erbjuda sina kunder möjlighet att använda tjänsten hos dem. Du kan alltså snart lämna plånboken hemma och istället använda ditt ID-kort i mobilen när du besöker banken eller ska hämta ut ett paket.

Nu lanserar BankID möjligheten att aktivera ett digitalt ID-kort i BankID-appen. Sparbanken Syd kan som enda bank erbjuda sina kunder möjlighet att använda tjänsten hos dem.
Nu lanserar BankID möjligheten att aktivera ett digitalt ID-kort i BankID-appen. Sparbanken Syd kan som enda bank erbjuda sina kunder möjlighet att använda tjänsten hos dem.

En identifiering med ett digitalt ID-kort används i fysisk miljö och är lika säkert att använda som ett BankID. Än så länge är det bara Postnord, merparten av DHL:s ombud och som enda bank, Sparbanken Syd, som tar emot digitalt ID-kort från BankID.

Det digitala ID-kortet skapas med hjälp av en giltig ID-handling, som svenskt pass eller nationellt ID-kort. När en person vill visa sitt digitala ID-kort identifierar man sig först i BankID-appen. På så sätt verifieras personens identitet varje gång.

- Det var en självklarhet för oss att ansluta oss till tjänsten, säger Mårten Jönsson, chef utveckling & förvaltning på Sparbanken Syd. Genom att acceptera digitalt ID-kort från BankID på våra kontor så har vi kunnat tillmötesgå många av våra kunders önskan att säkert kunna identifiera sig i fysisk miljö med sin mobiltelefon.

För att aktivera ett digitalt ID-kort behövs ett giltigt svenskt pass eller nationellt ID-kort. Körkort fungerar inte. Det digitala ID-kortet visar samma foto som den ID-handling det skapats med, och gäller lika länge, såvida inte det Mobila BankID går ut tidigare.

- Det är en trygg och säker lösning, och vi ser med spänning fram emot hur den kommer att mottas av kunderna, avslutar Mårten Jönsson.

Säkerheten bygger på samma stabila grund som identifiering och underskrift med BankID, med några tillägg för fysisk miljö. Ett digitalt ID-kort som inte längre är giltigt kan inte visas, vilket minskar riskerna att företag och butiker av misstag godtar utgångna ID-handlingar.


För mer information om Digitalt ID-kort kontakta:
Mårten Jönsson, chef utveckling & förvaltning, Sparbanken Syd
e-post: marten.jonsson@sparbankensyd.se

För mer information om Sparbanken Syd, kontakta:
Anna Björksten, kommunikation- & marknadschef, Sparbanken Syd
e-post: anna.bjorksten@sparbankensyd.se

Nyckelord

Om Sparbanken Syd

Sparbanken Syd är Sveriges äldsta och enda helt självständiga sparbank. I stället för ägare har vi huvudmän utan utdelningskrav. Därför kan vi återinvestera vår vinst för att skapa värde för våra kunder, deras verksamhet och samhället i stort. Vi inspirerar och coachar människor till en god ekonomihälsa genom ett brett erbjudande av finansiella tjänster, som tillhandahålls av professionella och engagerade rådgivare. Vi är 160 medarbetare på åtta kontor runt om i Skåne och vi träffas gärna digitalt eller fysiskt.

Vi är utsedda till 2023 års Karriärföretag och en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

Läs mer på sparbankensyd.se

Kommunikation- och marknadschef
Anna Björksten, telefon: 0411-82 21 35, e-post: anna.bjorksten@sparbankensyd.se

Följ Sparbanken Syd

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sparbanken Syd

Sparbanken Syds lanserar 2023 års hållbarhetsrapport9.4.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under 2023 har Sparbanken Syd tagit stora steg framåt och genomfört en rad aktiviteter och flertalet initiativ med bankens uppsatta hållbarhetsmål för ögonen. Bland annat fortsätter man banken vi att aktivt arbeta för ett samhällsengagemang som sträcker sig långt bortom bankvärlden och har lagt stort fokus på att främja hållbarhetsarbetet kring bankens kundlöfte som innebär att hjälpa kunder att ha kunskap och kontroll över den egna vardagsekonomin, och det som Sparbanken Syd kallar för en god ekonomihälsa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye