Sparbanken Syd

Nominera din vinnarkandidat - kanske blir din nominerade årets vinnare av EkonomihälsaPriset!

Dela

Från och med idag, fredagen den andra juni öppnar vi möjligheten att nominera kandidater till Sparbanken Syds Ekonomihälsapris, ett pris som kommer att delas ut den 15 november 2023 under EkonomihälsaDagen. Priset kommer tilldelas en person/förening/företag som under året bidragit till att fler skåningar har fått en mer balanserad vardagsekonomi, eller en bättre ekonomihälsa som vi
kallar det.

Från och med idag, fredagen den andra juni öppnar vi möjligheten att nominera kandidater till Sparbanken Syds Ekonomihälsapris, ett pris som kommer att delas ut den 15 november 2023 under EkonomihälsaDagen.
Från och med idag, fredagen den andra juni öppnar vi möjligheten att nominera kandidater till Sparbanken Syds Ekonomihälsapris, ett pris som kommer att delas ut den 15 november 2023 under EkonomihälsaDagen.

Årets tema är Hållbar tillväxt till förmån för ökad självförsörjning. Med hållbar tillväxt menar vi miljömässig, social eller ekonomisk tillväxt som på ett eller flera sätt bidragit till ökad självförsörjning. Självförsörjning kan både syfta till en ökad sysselsättningsgrad genom ett initiativ som bidrar att fler kommer i arbete, eller till självförsörjning av olika delar i det egna hushållet eller miljön.

Liksom tidigare år kommer en kandidat från nomineringsprocessen att utses till vinnare genom en selektering och tydlig motivering av vår jury. Vinnaren blir belönad med ett pris på 100 000 kronor. Medlemmarna i årets jury kommer vi att presenteras senare i sommar.

– EkonomihälsaPriset är instiftat för att lyfta fram en person, förening eller företag i Skåne som under året gjort positiv skillnad för personer i sin omgivning genom att bidra till deras möjlighet att skapa en mer välfungerande vardagsekonomi, eller bättre ekonomihälsa som vi på Sparbanken Syd kallar det. Vår önskan är – i år liksom tidigare år – att få in många spännande nomineringar av intressanta kandidater, och i år hoppas vi i synnerhet på att se ett tydligt hållbarhetsperspektiv hos de nominerade, säger Henrietta Hansson, VD för Sparbanken Syd.

Passa på att nominera din kandidat nu!

Kandidaten ska:

  • visat prov på att det går att förändra ekonomiska förutsättningar till det bättre trots kärvare tider.
  • lyft hållbarhetsaspekten genom ett tydligt perspektiv som beskrivs.
  • bedriva sin verksamhet i Skåne.

Vid nominering till Sparbanken Syds EkonomihälsaPris önskar vi att kandidaten beskrivs genom att:

  • på ett tydligt sätt beskriva vad kandidaten gjort och hur det har gjort skillnad och för vem/vilka.
  • ge minst ett tydligt exempel på det som kandidaten gjort/genomfört och effekten av detsamma.

Vi välkomnar nu alla att nominera kandidater till årets EkonomihälsaPris!
Läs mer och nominera på sparbankensyd.se/ekonomihalsapriset


Årets EkonomihälsaDag
Sparbanken Syds EkonomihälsaPris presenteras under vår EkonomihälsaDag som i år arrangeras på Ystad Teater den 15 november. Inbjudan till eventet kommer som tidigare skickas till Sparbanken Syds kunder, men såklart kan du kontakta banken om du är intresserad att delta. Hör då av dig till event@sparbankensyd.se

Under EkonomihälsaDagen kommer även årets resultat av vårt EkonomihälsaIndex att presenteras, ett index som varje ger oss en indikation om hur skåningar upplever att de mår kopplat till sin vardagsekonomi. Vårt EkonomihälsaIndex har de senaste två åren varit en årlig temperaturmätare för hur det privatekonomiskt står till i Skåne – ett mätresultat vi kan ta avstamp från i samtalen med kund.


För mer information om EkonomihälsaDagen, kontakta:
Clara Sundelius, projektledare, Sparbanken Syd
e-post: clara.sundelius@sparbankensyd.se

För mer information om EkonomihälsaPrisetEkonomihälsaIndex, kontakta:
Anna Björksten, kommunikation- & marknadschef, Sparbanken Syd
e-post: anna.bjorksten@sparbankensyd.se

Nyckelord

Om Sparbanken Syd

Sparbanken Syd är Sveriges äldsta och enda helt självständiga sparbank. I stället för ägare har vi huvudmän utan utdelningskrav. Därför kan vi återinvestera vår vinst för att skapa värde för våra kunder, deras verksamhet och samhället i stort. Vi inspirerar och coachar människor till en god ekonomihälsa genom ett brett erbjudande av finansiella tjänster, som tillhandahålls av professionella och engagerade rådgivare. Vi är 160 medarbetare på åtta kontor runt om i Skåne och vi träffas gärna digitalt eller fysiskt.

Vi är utsedda till 2023 års Karriärföretag och en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

Läs mer på sparbankensyd.se

Kommunikation- och marknadschef
Anna Björksten, telefon: 0411-82 21 35, e-post: anna.bjorksten@sparbankensyd.se

Följ Sparbanken Syd

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sparbanken Syd

Sparbanken Syds lanserar 2023 års hållbarhetsrapport9.4.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under 2023 har Sparbanken Syd tagit stora steg framåt och genomfört en rad aktiviteter och flertalet initiativ med bankens uppsatta hållbarhetsmål för ögonen. Bland annat fortsätter man banken vi att aktivt arbeta för ett samhällsengagemang som sträcker sig långt bortom bankvärlden och har lagt stort fokus på att främja hållbarhetsarbetet kring bankens kundlöfte som innebär att hjälpa kunder att ha kunskap och kontroll över den egna vardagsekonomin, och det som Sparbanken Syd kallar för en god ekonomihälsa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye