Sparbanken Syd

Sparräntorna är höjda – igen

Dela
Idag höjer vi våra sparräntor, vilket var för andra gången på några månader.
Idag höjer vi våra sparräntor, vilket var för andra gången på några månader.

Idag höjer vi våra sparräntor, vilket var för andra gången på några månader. På t.ex. vårt Sparkonto Österlen – det vanligaste kontosparande för privatpersoner – höjs räntan med 0,50 procentenheter till 1,50 procent. På bankens Barnsparkonto är den nya sparräntan from. idag 1,80 procent, vilket också det är en höjning med 0,50 procentenheter. Nu hoppas vi på ett positivt gensvar hos kunderna.

Under vintern har vi välkomnat många nya spara-kunder till oss vilket visar på det intresse för buffertsparande som vi sett i marknaden. Att spara men samtidigt veta att man snabbt och enkelt kan komma åt sina pengar om de behövs för att hantera någon oförutsedd utgift är viktigt för många, berättar Johanna Stridh, affärschef på Sparbanken Syd.

När vi tittar på tillgänglig statistik över de svenska hushållens sparabeteenden kan vi utläsa att många sätter undan pengar på sparkonton idag, vilket är en trend som vi sett under hela förra året. Närmare 8 av 10 svenskar har ett månadssparande av något slag. Detta enligt SCB:s Sparbarometer.

Läs gärna mer om våra sparkonton här.
Samtliga sparkonton hos Sparbanken Syds omfattas av den statliga insättningsgarantin*.

* Sparbanken Syds sparkonton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kontohavare har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i Sparbanken Syd med ett belopp om högst 1 050 000 kronor. Utöver detta belopp kan kontohavare enligt lag under vissa förutsättningar få ersättning för vissa insättningar som hänförs till särskilt angivna händelser, t ex försäljning av privatbostad, med högst 5 miljoner kronor. Riksgälden betalar ut ersättningen inom 7 arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in. För mer information se insattningsgarantin.se.

Nyckelord

Kontakter

Om Sparbanken Syd

Sparbanken Syd är Sveriges äldsta och enda helt självständiga sparbank. I stället för ägare har vi huvudmän utan utdelningskrav. Därför kan vi återinvestera vår vinst för att skapa värde för våra kunder, deras verksamhet och samhället i stort. Vi inspirerar och coachar människor till en god ekonomihälsa genom ett brett erbjudande av finansiella tjänster, som tillhandahålls av professionella och engagerade rådgivare. Vi är 160 medarbetare på åtta kontor runt om i Skåne och vi träffas gärna digitalt eller fysiskt.

Vi är utsedda till 2023 års Karriärföretag och en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

Läs mer på sparbankensyd.se

Kommunikation- och marknadschef
Anna Björksten, telefon: 0411-82 21 35, e-post: anna.bjorksten@sparbankensyd.se

Följ Sparbanken Syd

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sparbanken Syd

Sparbanken Syds lanserar 2023 års hållbarhetsrapport9.4.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under 2023 har Sparbanken Syd tagit stora steg framåt och genomfört en rad aktiviteter och flertalet initiativ med bankens uppsatta hållbarhetsmål för ögonen. Bland annat fortsätter man banken vi att aktivt arbeta för ett samhällsengagemang som sträcker sig långt bortom bankvärlden och har lagt stort fokus på att främja hållbarhetsarbetet kring bankens kundlöfte som innebär att hjälpa kunder att ha kunskap och kontroll över den egna vardagsekonomin, och det som Sparbanken Syd kallar för en god ekonomihälsa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye