VisitDenmark

Tivoli i Köpenhamn firar 180 år

Dela

Danmarks största turistattraktion, Tivoli, fyller 180 år den 15 augusti. Detta kommer att firas med musik, festligheter, dans, fantastisk mat, jubileumserbjudanden och fyrverkerier under hela veckan i nöjesparken.

Tivoli, Köpenhamn. Foto: Lasse Salling
Tivoli, Köpenhamn. Foto: Lasse Salling

Under dagen för Tivolis stora jubileum kommer det att finnas danska sötsaker som "flødeboller" och ballonger till alla besökande barn. En storslagen födelsedagskonsert kommer att äga rum på Öppna scenen kl. 20:00, där Tivolis Storband kommer att framföra ett speciellt festligt repertoar. På kvällen kan besökare uppleva en jubileumskonsert med världens mest firade sopran, Lise Davidsen, som har uppträtt på ledande operahus som La Scala, Covent Garden och Metropolitan Opera. Vid dirigentpulten står amerikanske dirigenten James Gaffigan. Jubileumsfirandet avslutas med storslagna fyrverkerier.

Tivoli kommer att vara festligt dekorerat för firandet och under hela veckan kan besökare uppleva Rasmus Klumps födelsedagsföreställning, få sina ansikten målade, delta i en skattjakt eller ge sig ut på en guidad 180-årsjubileumstur. Flera restauranger i Tivoli-trädgårdarna kommer också att erbjuda en speciell jubileumsmeny under veckan för endast 180 danska kronor. Även åkpass kommer att vara tillgängliga till priset av 180 danska kronor under jubileumsdagen.

Det kommer att finnas gott om musik under jubileumsveckan. De många överraskningarna inkluderar en fredagsrockkonsert, en allsångskonsert och en lördagshitskonsert. Överraskningarna kommer att avslöjas löpande genom Tivolis webbplats och sociala mediekanaler.

Tivolis historia:

Grundaren av Tivoli, Georg Carstensen, välkomnade över 3 000 besökare på den dag nöjesparken först öppnade, den 15 augusti 1843. Köpenhamnsborna strömmade in och blev förtrollade av den charmiga och exotiska värld de stötte på på de annars välbekanta gamla stadsmurarna. Kinesiska, turkiska och pompejanska inspirerade byggnader och paviljonger, färgade lampor och magkittlande åkattraktioner skulle vänta besökarna bakom den träporten. Slutligen hade Köpenhamn det som hade varit modernt i Europa så länge - en nöjespark där du kunde äta, dricka, njuta av musik och teater, prova en skjutbana och åkattraktioner, och inte minst promenera genom den vackra parken. Tivoli besöktes av både vanligt folk och adelsmän, unga och gamla. Denna känsla av inklusivitet både när det gäller koncept och besökarkomposition har väglett Tivoli ända sedan dess.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Tivoli, Köpenhamn Foto: Lasse Salling
Tivoli, Köpenhamn Foto: Lasse Salling
Ladda ned bild

VisitDenmark är Danmarks nationella turismorganisation med uppgift att informera om och marknadsföra Danmark som resmål för svenskar. 
VisitDenmark samarbetar med transportörer, regioner och verksamheter i Danmark inom turistnäringen och finns representerad i åtta länder, varav Sverige är ett.

Följ VisitDenmark

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VisitDenmark

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum