CUPRA Sverige

Världspremiär för CUPRA DarkRebel på bilsalongen IAA i München

Dela

CUPRA DarkRebel fick sin världspremiär under Volkswagen Group Night på bilsalongen IAA Mobility i München. CUPRA DarkRebel är en sportbil som utmanar gränserna för design och prestanda och ifrågasätter hur bilar kommer upplevas och skapas i framtiden.

  • CUPRA DarkRebel intog scenen under Volkswagen Group Night på bilsalongen IAA i München
  • CUPRA DarkRebel är designmässigt den maximala provokationen från CUPRA och har skapats i samarbete med CUPRAs Tribe-medlemmar världen över i den virtuella konfiguratorn, Hyper Configurator
  • Den helt eldrivna sportbilen med shooting brake-design smälter sömlöst samman den virtuella och fysiska världen och är den ultimata tolkningen av CUPRAs DNA

CUPRA DarkRebel är den mest provocerande tolkningen av CUPRAs design och den fysiska manifestationen av den första bilen som fullt ut skapats i CUPRAs virtuella värld - för en kommande generation av förare.

Över 270 000 CUPRA Tribe-medlemmar, inklusive FC Barcelona-spelare som Alexia Putellas, Marc ter Stegen, Ansu Fati och skådespelaren Daniel Brühl, har bidragit till designen av CUPRA DarkRebel-konceptet. Genom att använda den virtuella konfiguratorn Hyper Configurator har data insamlats och integrerats i den slutliga designen av CUPRA DarkRebel. Nu har den virtuella världen blivit verklighet med den fysiska avtäckningen av bilen på IAA i München.

Resultatet är en 100% eldriven tvåsitsig sportbil med shooting brake-design som speglar CUPRAs passion och nyskapande synsätt.

Wayne Griffiths, VD för CUPRA: "Tack vare CUPRAs Tribe-medlemmars passion och kreativitet har vi kunnat förvandla vår hittills kraftfullaste besatthet till en fysisk verklighet. CUPRA DarkRebel är den mest provocerande tolkningen av CUPRAs design. Den är en rebell med ett syfte: att bevisa att framtida elbilar kan vara sportiga, sexiga och känslosamma."

Belysningen är en avgörande del i CUPRA DarkRebels design, och det börjar med den belysta logotypen. Bilens radikalt skarpa look i fronten framhävs av CUPRAs ikoniska triangulära ljussignatur när den framträder från karossen och ger bilen liv. Belysningskonceptet bygger på CUPRAs logotyp i tre trianglar som sedan återspeglas i bilens strålkastare.

Sinnliga ytor ihop med skarpa linjer skapar spänning i designen och uttrycker en koncentration av energi och syfte. Allt understöds av den gåtfulla kvicksilverliknande flytande karossfärgen. Den mörkt violetta exteriörfärgen förändras beroende på hur omgivande ljus träffar fordonets kaross. Det förstärker dess kraftfulla uttryck och understryker att DarkRebel är en sportbil skapad för att köras.

CUPRA DarkRebels toppmoderna exteriördesign förstärks av dess dimensioner på 4,5 meter i längd, 2,2 meter i bredd och 1,3 meter i höjd. Särskilt då dörrarna är öppna och når en höjd på 2,2 meter.

"CUPRA DarkRebel representerar hela varumärkets DNA och värderingar. Med bredare axelparti, lång motorhuv och en lågt placerad kupé ligger allt fokus på föraren," sa CUPRAs designchef Jorge Diez. "CUPRA DarkRebel är designad för att ta oss in i en ny dimension där begär, känslor och att pressa gränserna utan begränsningar är vår besatthet."

CUPRA DarkRebel utmanar även designmässigt i sin interiör, med avancerad design och tillverkningsteknik erbjuder den en idealisk ergonomisk miljö anpassad för sportig körning.

CUPRA DarkRebel avtäcktes under Volkswagen Group Night och kommer att presenteras för allmänheten i CUPRA Open Space, IAA Mobility 2023 i München, Tyskland (4-10 september).

Läs mer om nya utställningsbilen CUPRA DarkRebel på CUPRAs officiella mediacenter.

För att se det här innehållet från www.youtube.com måste du ge ditt medgivande sidans topp.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

CUPRA är en okonventionell utmanare som förenar stimulerande design, elektrifiering och prestanda för att inspirera världen från Barcelona. CUPRA, som lanserades 2018, har sitt huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona, dessutom har CUPRA ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

CUPRA bevisar att elektrifiering och prestanda är en perfekt match, och 2022 nådde varumärket nya höjder med över 150 000 levererade fordon. Varje lansering av en ny modell har markerat en milstolpe när det gäller att definiera varumärkets karaktär, en utmanande och originell design: CUPRA Ateca, en unik modell i sitt segment, CUPRA Leon, den första elektrifierade modellen tack vare plug-in hybrid teknik, CUPRA Formentor, den första modellen som utvecklats exklusivt av märket, och företagets mest sålda fordon hittills; och CUPRA Born, märkets första 100% eldrivna modell.

CUPRA är FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner, World Padel Tours premiumsponsor och officiell sponsor för eSports Club Finetwork KOI. CUPRA är den enda biltillverkaren som deltar i EXTREME E- och Formula E-racingtävlingarna. CUPRA Tribe består av en grupp ambassadörer som vill vara drivkraften för förändring. Bland dess medlemmar finns svenska motorsportstjärnan Klara Andersson, gatukonstnären TV-Boy, padellegenden Fernando Belasteguín, den tyske målvakten Marc ter Stegen och samt tvåfaldigt Ballon d'Or- och Best FIFA Award-vinnaren Alexia Putellas.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

CUPRA slår leveransrekord i Sverige med en ökning på 11%2.1.2024 16:18:10 CET | Pressmeddelande

Utmanarmärket CUPRA levererade totalt 4.068 personbilar under 2023 på den svenska marknaden, vilket är en ökning på 11 procent jämfört med 2022. 2023 blev därmed ett rekordår för CUPRA Sverige på en marknad där nyregistreringar av personbilar landade i en svag ökning på en halv procent jämfört med 2022 enligt Mobility Sweden. Storsäljaren CUPRA Formentor och elbilen CUPRA Born bidrog främst till försäljningsrekordet, tätt följd av CUPRA Leon som också presterat bra under året. Men det är inte bara försäljningsmässigt som CUPRA nått framgång på svenska marknaden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye