Spoon tar hem avtal med Västra Götalandsregionen

Dela

Spoon blir ny kommunikationsbyrå för Västra Götalandsregionen. Det stod klart när en av Västsveriges största byråupphandlingar gick i mål. Avtalet befäster ytterligare Spoons position som en strategisk och kreativ fullservicebyrå.

Delar av det team på Spoon som arbetade med upphandlingen för Västra Götalandsregionen.
Delar av det team på Spoon som arbetade med upphandlingen för Västra Götalandsregionen.

Det var i våras som Västra Götalandsregionen (VGR) gick ut med en av Västsveriges största byråupphandlingar med ett värde på omkring 100 miljoner kronor. Nu står det klart att Spoon är en av fyra byråer som kammade hem avtalet som regionens kommunikationsbyrå.

– Att Spoon i hård konkurrens har blivit utvald leverantör av kommunikationstjänster till Västra Götalandsregionen, och nyligen även till Göteborgs Stad, är ett bevis på vår förstärkta position i Västsverige som en strategisk och kreativ fullservicebyrå. Vi är väldigt glada och stolta över förtroendet, säger Sanna Kindmark, byråchef på Spoon i Göteborg.

Avtalet börjar gälla den 1 oktober och sträcker sig över fyra år. 

– Västra Götalandsregionen ansvarar för en mängd viktiga områden med stor betydelse för människors vardag vilket gör att det här uppdraget ligger oss varmt om hjärtat. Samhällsfrågor är något som vi på Spoon brinner för och tar oss an med både glädje, förväntan och stor ödmjukhet, säger Agneta Löfgren, Business Director på Spoon i Göteborg.

Före sommaren tog Spoon även hem ramavtalet inom hela fem kommunikationsområden för Göteborgs Stad – fler än någon annan byrå. Det innebär att Spoon kommer att vara valbara inom följande områden: marknadsförings- och kommunikationstjänster fullservice, strategisk kommunikation, redaktionella kommunikationstjänster, produktionsbyrå samt skribenter.

Spoon har stor vana av uppdragsgivare inom offentlig sektor. Redan sedan tidigare arbetar byrån med redaktionell kommunikation för Göteborgs Stad. Andra offentliga aktörer som har valt att samarbeta med Spoon är exempelvis Västtrafik, Region Halland, Plikt- och prövningsverket samt Havs- och vattenmyndigheten.

Spoon är en fullservicebyrå som erbjuder allt från strategi och produktion till mätning och analys. De senaste åren har en satsning även gjorts på byråns filmavdelning. Den består i dagsläget av både motion graphics designers, 3D-animatörer, filmare, klippare, sociala medie-experter och creative directors – allt som behövs för att hantera en filmproduktion från ax till limpa.

Kontakter

Bilder

Spoon är en strategisk och kreativ byrå som använder redaktionella metoder och berättande för att skapa innehåll som engagerar, konverterar och bygger varumärken.

Spoon har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo, Helsingfors och London. Vi är dessutom en del av den medarbetarägda byrågruppen People People People.

Besök vår hemsida

Följ Spoon

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spoon

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye