ISS

Malmös restaurangscen får ett nytt tillskott: Bistro Nyhamnen

Dela

Öppningsveckan är i full gång, i fredags var det premiär för den moderna lunchrestaurangen: Bistro Nyhamnen i hjärtat av Malmös snabbt växande område Nyhamnen. Det är det globala workplace experience och facility managementföretaget ISS som står bakom satsningen som också är ISS första egna restaurang på den svenska marknaden.

Bistro Nyhamnen är en modern bistro som bjuder på en meny fylld av tidlösa smaker, allt från klassiker till spännande moderna smakkombinationer inspirerade av kök från hela världen.  

–Vi är så glada att äntligen kunna hälsa gäster välkomna. I restaurangen serveras lunch under vardagar och vi erbjuder även catering och event. Allt genomsyras av ett starkt miljötänk, vi har ambitiösa mål; att minimera matsvinnet och nyttja alla delar i råvarorna, säger Lisa Hagman, restaurangchef för Bistro Nyhamnen. 

I Bistro Nyhamnen skapas hållbara måltider för alla kostpreferenser. Detta innebär bland annat att en ökad andel av tallriken ägnas åt vegetariska komponenter samtidigt som mängden köttprotein reduceras. Bistro Nyhamnen tar vara på all den globala expertis inom restaurangtjänster som finns inom ISS. Allt från hållbarhetsprocesser till matuppfinningar från ISS-kockar världen över. 

–Äntligen har vi öppnat, detta är ISS Sveriges första egna restaurang som vi är väldigt stolta över! Vi har fått förmånen att öppna restaurang i Nyhamnen som vi vill vara en del av att sätta på kartan. Så vad kan man förvänta sig? Fräscha råvaror efter säsong, kreativitet, kärlek till råvaran och kunnig personal säger Susanne Lundström, Head of Food Services på ISS Sverige. 

Hållbarhet speglas även i restaurangbyggnaden, kvarteret 7stjärnan, i närheten av Malmö Centralstation. I det nya området byggs ca 6000 nya bostäder, skolor och förskolor samt ca 13 000 arbetsplatser. Byggnaden är både WELL- och BREEAM-certifierad. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Jessica Almberger
Foto: Jessica Almberger
Ladda ned bild
Foto: Jessica Almberger
Foto: Jessica Almberger
Ladda ned bild
Foto: Jessica Almberger
Foto: Jessica Almberger
Ladda ned bild
Foto: Jessica Almberger
Foto: Jessica Almberger
Ladda ned bild

Länkar

ISS är människorna bakom världens bästa platser - platser som fungerar, inspirerar och ger. I Sverige är vi över 6 000 medarbetare och finns i hela landet. Vi bidrar till att skapa välbefinnande och engagemang, minska miljöpåverkan och vårda fastigheter. Vi gör det genom att kombinera data, insikter och utmärkt service på kontor, industrilokaler, sjukhus och andra platser runt om i världen. Globalt är vi cirka 350 000 medarbetare.

Följ ISS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från ISS

ISS närliggande nettonollmål validerade av Science Based Targets initiative5.12.2023 16:04:50 CET | Pressmeddelande

Valideringen understryker ISS:s engagemang för att bekämpa klimatförändringar och går i linje med företagets nettonollmål. Dessutom bekräftar det att ISS mål harmoniserar med de senaste vetenskapliga framstegen och principerna från Parisavtalet. Det är även ett bevis på att ISS stöttar SBTi i deras ambitiösa globala uppdrag: att få företag att minska koldioxidutsläppen.

Hybridarbete försämrar företagskulturen4.12.2023 09:48:43 CET | Pressmeddelande

Hybridarbete. Hur påverkas egentligen företagskulturen av distans- och hemarbete? I en undersökning från ISS framkommer att nästan varannan svensk svarar att hemarbete har en negativ effekt på kulturen eftersom relationer till kollegor och chefer försämras. 49 procent tror dessutom att hemarbete leder till att man blir mindre intresserad av sociala sammanhang och aktiviteter, vilket i sin tur leder till sämre och färre arbetsrelationer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye