Transportföretagen

Emil Didriksson från Linköping vinner bronsmedaljen i Yrkes-EM

Dela

Under veckan har över 600 deltagare från 32 länder tävlat i Yrkes-EM. Emil Didriksson från Linköping tävlade inom lastbilsteknik. Efter lördagens prisceremoni i polska Gdansk står det klart att han slutar på en tredjeplats. Tobias Lissborg, Isac Knutson och Daniel Åhman stod också för fina insatser, men missade prispallen.

Sveriges representanter i Yrkes-EM inom motorbranschens tävlingar. Från vänster: Daniel Åhman (personbilsteknik), Emil Didriksson (lastbilsteknik), Isac Knutsson (maskinteknik), Tobias Lissborg (bilskadeteknik).
Sveriges representanter i Yrkes-EM inom motorbranschens tävlingar. Från vänster: Daniel Åhman (personbilsteknik), Emil Didriksson (lastbilsteknik), Isac Knutsson (maskinteknik), Tobias Lissborg (bilskadeteknik).

Emil Didriksson jobbar till vardags på Tage Rejmes Lastvagnar i Linköping och efter prisceremonin var han mer än nöjd. I hans kategori inom lastbilsteknik deltog åtta tävlanden från hela Europa.

- Det är en fantastisk känsla att ta hem bronsmedaljen. Först och främst vill jag tacka min tränare Magnus Samuelsson som drillade mig stenhårt inför tävlingarna. Utan hans expertis hade jag inte nått det här fina resultatet. Nu ska jag se till att njuta av framgången med resten av laget på plats. När jag kommer till Linköping så får vi se till att fira på jobbet också, säger Emil Didriksson efter tredjeplatsen.

Tobias Lissborg från Trollhättan tävlade inom bilskadeteknik, Isac Knutson från Hässleholm inom jordbruks- och maskinteknik samt Uddevallas Daniel Åhman som tävlade i personbilsteknik nådde tyvärr inte ändra fram till pallen, men stod ändå för fina insatser.

Utöver deltagarnas personliga experter deltog Transportföretagens Johanna Linder och Thomas Ericsson på plats för att ge de tävlande stöttning. Johanna Linder väljer att lyfta fram samtliga deltagare och det fina evenemanget nere i Polen.

- Jag vill gratulera Emil, Tobias, Isac och Daniel till fina insatser. De har alla representerat det svenska yrkeslandslaget och motorbranschen på bästa sätt under några otroliga dagar nere i Gdansk. Jag hoppas att andra ungdomar ser deras insatser och blir inspirerade att följa i deras fotspår. För motorbranschen är verkligen en framtidsbransch, säger Johanna Linder efter prisceremonin i Polen.

Det råder stor brist på personal inom motorbranschens yrken. Enligt Transportföretagens undersökning ”Tempen på motorbranschen 2023” behöver branschen anställa 6 900 personer under de kommande tre åren. För att visa på branschens framtidsmöjligheter har Transportföretagen, tillsammans med IF Metall, via det gemensamma arbetsnamnet Motorbranschens yrkestävlingar skapat möjligheterna för de tävlande till förberedande träning inför Yrkes-EM.

Så slutade de svenska deltagarna inom motorbranschens tävlingar

Emil Didriksson, från Linköping. Slutplacering: 3a

Tobias Lissborg, från Trollhättan. Slutplacering: 5a

Isac Knutson, från Hässleholm. Slutplacering: 7a

Daniel Åhman, från Uddevalla. Slutplacering: 15e

Nyckelord

Kontakter

Transportföretagen är transportnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation och samlar 9 200 medlemsföretag med cirka 200 000 anställda.

Följ Transportföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Transportföretagen

Kostnadsökningarna är ett hårt slag mot kollektivtrafiken28.11.2023 08:50:00 CET | Pressmeddelande

Busstrafiken leder omställningen till en fossilfri fordonsflotta. Branschen har tagit stort ansvar och investerat i fordon och hållbara transportlösningar. Samtidigt visar den årliga statistikrapporten om bussbranschens utveckling att branschen ännu kämpar för att återhämta sig efter pandemi och energikris. Nu behövs beslut om fortsatta satsningar på den svenska kollektivtrafiken på alla politiska nivåer för att bryta de mönster som tydligt syns i rapporten ”Statistik om bussbranschen” som publiceras idag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum