Almega

Välkommen höjning av taket

Dela

Regeringen föreslår den kommande budgeten att taket för RUT och ROT-avdraget höjs från 50 000 kr till 75 000 om året per person. Detta välkomnas av Almega.

Kate Gabor

- Höjningen av taket är en bra stimulans i detta läge när konjunkturen viker och arbetsmarknaden kyls av, säger Patrick Joyce, chefekonom på Almega.

Tack vare RUT-avdraget har efterfrågan på hushållsnära tjänster ökat lavinartat. Det har i sin tur lett till många nya jobb, inte minst för människor som tidigare haft en svag anknytning till arbetsmarknaden. Förslaget om att utöka avdraget förstärker reformens positiva effekter. 

- Regeringen åtgärd är också bra långsiktigt. Utvärderingar som Almega gjort har visat att RUT-avdraget till stor del finansierar sig självt och ger viktiga ingångsjobb till personer som står långt från arbetsmarknaden, säger Patrick Joyce.

Bilder

Om oss

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum