Afa Försäkring

Försäkrings­kassans förslag till ny förvaltning av sjukförsäkringen

Dela

– information, risk och kunskap viktiga delar

Under ett livesänt seminarium den 21 september berättar programchef Andreas Larsson om Försäkrings­kassans arbete med att förnya sjukförsäkringens förvaltning.

Andreas Larsson, programchef på Försäkringskassan. Fotograf: Christer Järild.

Våren 2022 startade Försäkringskassan ett program för förnyelse av sjukförsäkringens förvaltning. Bakgrunden till initiativet är en lång period av stor variation i sjukskrivningstalen, i den politiska styrningen samt i Försäkringskassans egen styrning och tillämpning av sjukförsäkringen.

Därför arbetar man nu med att utveckla en förvaltning av sjukförsäkringen som är robust, effektiv och systemorienterad och som därmed uppfattas som trovärdig ur ett brett samhällsperspektiv. Några slutsatser från programarbetet är att det krävs ett antal stora skiften i förvaltningen för att nå de effekter och den långsiktighet man siktar mot.

I förslaget till en ny förvaltning finns tre viktiga delar som spelar in i utvecklingen framåt: information, risk och kunskap. Det innebär i praktiken en data- och informationsdriven förvaltning och ett riskbaserat arbetssätt.

Den kollektivavtalade sjukförsäkringen, som administreras av Afa Försäkring, kompletterar den allmänna sjukförsäkringen och när Försäkringskassan förnyar förvaltningen kan detta påverka Afa Försäkringsverksamhet.

Under webbinariet berättar Försäkringskassans programchef Andreas Larsson om arbetet med att utveckla förvaltningen av den allmänna sjukförsäkringen. Sven Kärnekull, verksamhetsområdeschef för sjukförsäkringen på Afa Försäkring är moderator.

När och var?

Datum och tid: Livesändning torsdag 21 september kl. 9.00–10.00.

Anmälan

Anmäl dig via denna länk. En länk till webbinariet kommer att skickas till dig som är anmäld.

Mer information och frågor

Se mer om eventet på Afa Försäkrings webbplats.

Pressfrågor hänvisas till Linda Harling, presskommunikatör, Afa Försäkring: 0730-96 35 12, linda.harling@afaforsakring.se

Övriga frågor om seminariet: afaseminarier@afaforsakring.se

Nyckelord

Följ Afa Försäkring

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Afa Försäkring

Vägen till psykisk hälsa i arbetslivet – utlysning av nytt FoU-program4.12.2023 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Afa Försäkring och Alecta utlyser det gemensamma treåriga FoU-programmet Vägen till psykisk hälsa i arbetslivet, med fokus på förebyggande, rehabiliterande och stärkande insatser. Forskningen ska bidra till att öka hälsan och minska lång sjukfrånvaro på grund av psykisk ohälsa i det privata näringslivet. FoU-programmet omfattar 30 miljoner kronor och startar i september 2024, men redan från den 4 december kan forskare ansöka om finansiering.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum