Universal Robots

Universal Robots Academy har hjälpt över 200 000 personer att använda kollaborativ robotteknik

Dela

Sedan 2016 har Universal Robots, som är världensledande inom kollaborativa robotar (cobotar), erbjudit robotutbildning till kunder och andra som har intresse för cobotar.

Och nu, 7 år senare och med 119 utbildningscenter på plats över hela världen – varav tre i Sverige, har mer än 200 000 robotentusiaster anslutit sig till Universal Robots Academy. Nästan 3 000 av dessa är svenska användare.

"Det är fantastiskt att se att så många robotentusiaster från hela världen har anslutit sig till oss för att förbättra sina robotkunskaper och dra nytta av den utbildning vi erbjuder", säger Mikkel Vahl, Global Head of Academy and Education. "Vi är ett företag med ett uppdrag - automation för alla, överallt. En viktig del av detta är att förse våra kunder och robotentusiaster med högkvalitativ utbildning som ger dem de färdigheter de behöver för att frigöra den fulla potentialen hos sina cobotar."

Med kunder som sträcker sig från stora globala företag till små familjeägda företag hjälper Universal Robots till att automatisera allt från plockning av papperskorgar till palletering av tunga laster och svetsning av fartyg. Denna variation återspeglas i UR Academy som erbjuder en rad olika kurser, från kostnadsfri virtuell e-learning till djupgående och personlig klassrumsutbildning.

"Våra kurser sträcker sig från nybörjarnivå till avancerad robotteknik, så oavsett uppgift eller företagets storlek kan du hitta relevant utbildning som kan hjälpa dig att bli ännu mer framgångsrik med din automation. Och vi kan se att det fungerar - kunder som går en utbildning hos oss blir i slutändan mer framgångsrika och självsäkra", säger Mikkel Vahl.

 "Jämfört med andra industrirobotar är cobotar enklare att programmera och använda. Oavsett om du är applikationsingenjör, robotexpert eller ny inom robotik kommer du att ha nytta av att delta i instruktörsledd utbildning."

”UR Academys utbildningen på SE Automation var en bra start in i URs oändliga värd för oss. Ett tillfälle att lära sig mycket nytt och att man kan göra programmeringsmisstag där och då, så man slipper göra de senare”, säger Andreas Tigerberg, produktionstekniker på Elos Medtech.

Nya utbildningserbjudanden på gång

Användarna av UR Academy kommer från mer än 130 olika länder och har alla gått någon av de kostnadsfria onlinekurserna eller deltagit i antingen virtuell eller klassbaserad robotutbildning ledd av högt kvalificerade specialister från antingen Universal Robots eller en auktoriserad utbildningspartner.

”På Universal Robots tror vi att vår framgång ligger i våra kunders framgång. Företag som får tillgång till kunskap och insikter blir mer framgångsrika med sin automatisering och ser potentialen framåt. Kunskap förändrar och förbättrar”, säger Ola Mellström, Universal Robots svenska försäljningschef.

Utbildningsutbudet uppdateras kontinuerligt och UR Academy har flera intressanta tillägg på gång senare i år och 2024. Detta inkluderar en ny UR20 e-learning som lär kunderna att konfigurera och programmera den nyaste coboten från Universal Robots. Ny e-learning för riskbedömning och en ny och förbättrad simulator är också några av de kommande tilläggen och uppdateringarna av UR Academy.

Fakta om UR Academy

- Startade 2016

- Mer än 205 000 registrerade användare i augusti 2023

- Användare från 130 olika länder

- 119 certifierade utbildningscenter över hela världen och fler öppnar snart

Läs mer om UR Academy.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Elos Medtech. Foto: Niclas Jessen
Elos Medtech. Foto: Niclas Jessen
Ladda ned bild
Ola Mellström. Foto: Universal Robots
Ola Mellström. Foto: Universal Robots
Ladda ned bild

Om Universal Robots

  • Universal Robots vill möjliggöra förändringar i hur arbete utförs med hjälp av sin robotplattform

  • Universal Robots (UR) grundades 2005 och tre år senare, 2008, lanserade UR den första samarbetsroboten (cobot). Idén var att göra robotteknologi tillgänglig för alla genom att utveckla små, användarvänliga, prisvärda, flexibla industrirobotar som är säkra att arbeta med. Sedan dess har en produktportfölj som inkluderar UR3e, UR5e, UR10e, UR16e och UR20 utvecklats. Varje modell stöds av ett brett urval av mjukvara, tillbehör och applikationer i UR+-ekosystemet. Detta gör att cobotarna kan användas inom ett brett spektrum av branscher och innebär att de flexibelt kan distribueras över olika uppgifter.

  • Företaget, som är en del av Teradyne Inc., har sitt huvudkontor i Odense, Danmark, och har dotterbolag och regionkontor i USA, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Tjeckien, Rumänien, Turkiet, Kina, Indien, Japan, Sydkorea, Singapore och Mexiko.

  • Universal Robots har sålt över 75 000 cobotar över hela världen. De har 800 distributörer och integratörer, varav 3 återförsäljare i Sverige.

  • År 2022 hade Universal Robots en omsättning på 326 miljoner USD.

  • UR Academy (onlineutbildning) har mer 200 000 användare från över 130 länder. Utbildningarna finns tillgängliga på 16 språk. Dessutom finns det 119 st auktoriserade training centers, där fysisk utbildning bedrivs.

  • Mer information finns på universal-robots.com/se

  • Bloggen med insikter, kunskap och tips kring automation finns på https://blog.universal-robots.com/se

Följ Universal Robots

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universal Robots

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum