ISS

ISS och Lingio inleder samarbete för ökad integration och inkludering

Dela

ISS, ett världsledande företag inom workplace experience och facility management, en stor arbetsgivare i Sverige, inleder ett nytt samarbete med Lingio, en innovativ utbildningsplattform för yrkesspråk och kompetensutveckling. Ett partnerskap som syftar till att stärka och utveckla språkkompetensen hos ISS medarbetare som en del i arbetet för mångfald och inkludering.

För att säkerställa en hög kvalitet i tjänsteleveransen satsar ISS på en mångsidig arbetskraft med bred kompetens inom olika områden. ISS är en stor arbetsgivare på den svenska marknaden med över 100 olika nationaliteter som arbetar inom företaget. För att bidra till ökad samhörighet, inkludering och integration fokuserar nu ISS på att stärka upp språkkunskaper hos medarbetarna. Att vara bekväm med språket bidrar inte bara till att det blir lättare att komma in i samhället utan skapar också starkare relationer till kollegor, kunder och medmänniskor för en ökad trivsel och livskvalitet. 

– Vi brukar säga att vi är människorna bakom världens bästa platser och ISS viktigaste tillgång är verkligen människan. Vi vet att olika bakgrund, egenskaper och livserfarenhet ger de bästa förutsättningarna att driva, förnya och utveckla företaget. Därför jobbar vi systematisk för att stötta våra medarbetare i deras utveckling och har tecknat ett samarbetsavtal med företaget Lingio som erbjuder språkkurser anpassade efter olika yrkesroller, säger Paolo Pelacchi Björkman, HR-direktör på ISS Sverige. 

– Vi är otroligt glada över att inleda samarbete med ISS som är ett så pass stort tjänsteföretag och kan därmed göra skillnad för tusentals utrikesfödda. Genom att stärka upp anställdas kunskaper i yrkessvenska förbättrar de inte bara kommunikationen internt och mot kunder, utan de stärker även anställdas ställning på den svenska arbetsmarknaden. Vi ser verkligen fram emot att göra skillnad tillsammans med ISS, säger Yashar Moradbakhti, vd Lingio.  

ISS kommer via Lingio att erbjuda medarbetare tillgång till avancerade språkutbildningsresurser och plattformar för att stärka sina språkkunskaper. 

Lingio är känt för sin innovativa metodik och gamifierade teknik som hjälper kursdeltagare att snabbt och effektivt lära sig nya språk. Genom en nyskapande kombination av pedagogik och digital teknik möjliggör Lingio för användare att anpassa sina inlärningsupplevelser och skräddarsy sina språkkurser enligt sina egna behov och mål. 

Detta samarbete mellan ISS och Lingio markerar en viktig milstolpe i strävan efter att erbjuda förstklassig service och främja en inkluderande arbetsmiljö. ISS och Lingio ser fram emot att tillsammans göra skillnad genom språkutbildning och mångfaldsförbättringar och Lingio har redan under vårens pilot visat sig vara ett mycket uppskattat verktyg inom ISS:  

– Den största utmaningen och frustrationen har varit att man förstår när man läser eller lyssnar, men när man sedan ska svara så har man svårt att hitta rätt ord. ISS och Lingio-verktyget har hjälpt mig att utveckla min svenska och gjort det lättare hitta rätt ord. Nu pratar vi mycket svenska både med varandra och i större grupp vilket är väldigt roligt, berättar Zeynep Kale, servicemedarbetare på ISS. 

Om Lingio: 

Lingio är ett B2B SaaS-bolag som hjälper utrikesfödda att lyckas på arbetsmarknaden med hjälp av digitala verktyg och kurser i yrkessvenska och yrkesnära kunskap. Bolaget startades under flyktingvågen 2015 och har sedan dess varit ledande i utvecklingen med att innovera fram lösningar som bryter utanförskapet i Sverige. Produkterna utvecklas utifrån motiverande speldesign, modern pedagogik och smarta AI-lösningar. Lingios kunder består av privata företag, kommuner, fackförbund och branschorganisationer inom bland annat vård och omsorg, transport, hotell och restaurang, lokalvård, hemstäd, med flera. I dagsläget erbjuder Lingio språklösningar för över 25 yrkesroller. Läs mer på www.lingio.com

Kontakter

Bilder

Zeynep Kale var med och testade Lingio under pilotprojektet och tycker att verktyget har hjälpt henne att utveckla sin svenska.
Zeynep Kale var med och testade Lingio under pilotprojektet och tycker att verktyget har hjälpt henne att utveckla sin svenska.
Ladda ned bild
Lingio är ett B2B SaaS-bolag som hjälper utrikesfödda att lyckas på arbetsmarknaden med hjälp av digitala verktyg och kurser i yrkessvenska och yrkesnära kunskap.
Lingio är ett B2B SaaS-bolag som hjälper utrikesfödda att lyckas på arbetsmarknaden med hjälp av digitala verktyg och kurser i yrkessvenska och yrkesnära kunskap.
Ladda ned bild

ISS är människorna bakom världens bästa platser - platser som fungerar, inspirerar och ger. I Sverige är vi över 6 000 medarbetare och finns i hela landet. Vi bidrar till att skapa välbefinnande och engagemang, minska miljöpåverkan och vårda fastigheter. Vi gör det genom att kombinera data, insikter och utmärkt service på kontor, industrilokaler, sjukhus och andra platser runt om i världen. Globalt är vi cirka 350 000 medarbetare.

Följ ISS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från ISS

ISS närliggande nettonollmål validerade av Science Based Targets initiative5.12.2023 16:04:50 CET | Pressmeddelande

Valideringen understryker ISS:s engagemang för att bekämpa klimatförändringar och går i linje med företagets nettonollmål. Dessutom bekräftar det att ISS mål harmoniserar med de senaste vetenskapliga framstegen och principerna från Parisavtalet. Det är även ett bevis på att ISS stöttar SBTi i deras ambitiösa globala uppdrag: att få företag att minska koldioxidutsläppen.

Hybridarbete försämrar företagskulturen4.12.2023 09:48:43 CET | Pressmeddelande

Hybridarbete. Hur påverkas egentligen företagskulturen av distans- och hemarbete? I en undersökning från ISS framkommer att nästan varannan svensk svarar att hemarbete har en negativ effekt på kulturen eftersom relationer till kollegor och chefer försämras. 49 procent tror dessutom att hemarbete leder till att man blir mindre intresserad av sociala sammanhang och aktiviteter, vilket i sin tur leder till sämre och färre arbetsrelationer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye