Urban Partners

Nrep förvärvar 283 nyproducerade hyreslägenheter

Dela

Fastighetsinvesteraren Nrep förstärker sin närvaro i Bålsta, Håbo kommun, genom att förvärva 283 nyproducerade lägenheter med hög hållbarhetsprofil av Scandinavian Property Group (SPG). Förvärvet ses av Nrep som ett bra tillfälle att öka närvaron i segmentet som trots rådande utmaningar har en stark efterfrågan driven av ett långvarigt underskott på bostäder.

Fastigheten Väppeby 7:255; 7:256; 7:257 i Bålsta, Håbo kommun
Fastigheten Väppeby 7:255; 7:256; 7:257 i Bålsta, Håbo kommun

Transaktionen omfattar Väppeby 7:255; 7:256; 7:257 med en total yta om drygt 14 000 kvadratmeter boarea fördelat på tre byggnader. Fastigheten utgörs av bostäder mellan ett till fyra rum och kök med en snittstorlek på 49 kvadratmeter samt 165 parkeringsplatser och två kommersiella lokaler. Fastigheten är välbelägen i ett attraktivt bostadsområde med närhet till Bålsta Centrum och pendeltågsstationen samt naturområde.

Projektet som färdigställdes under sommaren 2023 är uppfört med investeringsstöd. Förvärvet sker via Nordens största core-plus-fond Nrep Income+ som nyligen genomförde en framgångsrik tredje stängning med cirka 3,1 miljarder kronor i kapital. Fastigheten håller en hög hållbarhetsstandard med bergvärme samt solceller installerade och förväntas bli certifierad enligt BREEAM In-Use Very Good.

– Genom detta förvärv fortsätter vi att driva positiv förändring inom fastighetsbranschen och ta oss an de stora utmaningar som den står inför, däribland det kraftiga behovet av bostäder. SPG har gjort ett fint arbete med fastigheten och vi har ambitionen att fortsätta minska koldioxidavtrycket och energiintensiteten genom att installera ytterligare solceller och skapa fler laddmöjligheter för elbilar, säger Carl-Adam von Schéele, Sverigechef för Nrep.

Detta är Nreps första bostadsprojekt i Bålsta men bolaget har sedan tidigare stark närvaro via sin logistikverksamhet Logicenters och exempelvis anläggningarna som utvecklats åt Dagab och Dahl. Genom den stora koncentrationen av logistikprojekt i Bålsta väntas en stark sysselsättningstillväxt med cirka 2 000 nya jobbtillfällen som kräver fler bostäder.

– Vi är mycket nöjda att Nrep som är en långsiktig ägare och dessutom redan etablerad på orten förvärvar dessa nyproducerade bostäder. SPG förvärvade projektet 2017 och har nu färdigställt samtliga bostäder, både hyresrätter och bostadsrätter, säger Carl Zetterqvist, vd för SPG i Sverige.

Nrep är en långsiktig fastighetsinvesterare som äger, utvecklar och förvaltar med fokus på framförallt bostäder, modern logistik och samhällsfastigheter samt kontor. Bolaget har under de senaste åren expanderat kraftigt inom bostäder i Sverige och har nu en portfölj med cirka 3 700 bostäder under utveckling i olika faser. Dessutom förvärvade Nrep nyligen majoriteten i bostadsbolaget Klövern, med ambitionen att inom ett fåtal år komma upp till omkring 2 000 – 3 000 byggstarter per år, vilket gör bolaget till en av de större bostadsutvecklarna i Sverige.

Nrep ingår i investeringsplattformen Urban Partners med en vision inriktad på att lösa urbaniseringens utmaningar. Den impact-fokuserade koncernen utgörs av fyra olika investeringsvertikaler och inkluderar förutom fastighetsinvesteraren Nrep även venture capital-bolaget 2150, kreditspecialisten Velo Capital och private equity-bolaget Luma Equity med sammanlagt 20 miljarder euro i tillgångar under förvaltning.

Kontakter

Bilder

Fastigheten Väppeby 7:255; 7:256; 7:257 i Bålsta, Håbo kommun
Fastigheten Väppeby 7:255; 7:256; 7:257 i Bålsta, Håbo kommun
Ladda ned bild
Carl-Adam von Schéele, Sverigechef för Nrep
Carl-Adam von Schéele, Sverigechef för Nrep
Ladda ned bild

Om Nrep

Nrep är en ledande fastighetsinvesterare som har åtagit sig att driva på verklig förändring i branschen för att gynna människor och vår planet. Med ett holistiskt och långsiktigt tillvägagångssätt investerar Nrep i olika fastighetssegmentet med tyngdpunkt inom bostäder, logistik, samhällsfastigheter och kontor. Nrep är erkänt för sin förmåga att omforma den byggda miljön, inklusive flera storskaliga stadsdelsutvecklingsprojekt. Bolaget förvaltar 8 miljoner kvadratmeter fastigheter i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Polen och Tyskland – med fler än 400 anställda över hela Europa som arbetar för att minska koldioxidutsläppen i fastighetsportföljen till 2028. Nrep är en del av Urban Partners. Läs mer på nrep.se.

Om Urban Partners

Investeringsplattformen Urban Partners utgörs av fyra vertikaler med en gemensam vision inriktad på att lösa urbaniseringens utmaningar. Genom att föra samman insikter, intressenter och kapital är ambitionen att åstadkomma en långsiktigt positiv förändring av städers utveckling med fokus på att minska koldioxidutsläppen i den byggda miljön och (åter)skapa stadsdelar. Plattformen inkluderar fyra ESG-fokuserade investeringsvertikaler: den europeiska fastighetsinvesteraren Nrep, venture capital-bolaget 2150, private equity-investeraren Luma och kreditspecialisten Velo Capital. Urban Partners har 20 miljarder euro under förvaltning och investerar i fastigheter, företag, teknik och lösningar. Plattformen grundades 2005 och förvaltar idag investeringar i mer än 15 länder och har 700 medarbetare. Läs mer på urban.partners.

Följ Urban Partners

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Urban Partners

Urban Partners utvalt att pilottesta SBTi:s nya ramverk för att sänka den byggda miljöns koldioxidavtryck31.1.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Som endast ett av 15 företag i världen har Urban Partners utsetts att testa initiativet Science Based Targets (SBTi) nya riktlinjer och målsättningsverktyg för bygg- och fastighetsbranschen. Urban Partners bidrar med bolagets erfarenheter av att driva klimatåtgärder som påskyndar den gröna omställningen och minskar byggnaders koldioxidavtryck genom sin fastighetsinvesterare Nrep.

Nrep förvärvar samhällsfastighetsportfölj från Besqab30.1.2024 17:46:56 CET | Pressmeddelande

Nreps ben inom samhällsfastigheter, Altura, har tecknat avtal med Besqab om att förvärva samhällsfastigheter till ett underliggande fastighetsvärde om totalt 770 miljoner kronor. Affären omfattar tre äldreboenden, en förskola samt hyresrätter med en total uthyrningsbar yta om 15 200 kvadratmeter. Förvärvet sker via Nordens största Core-plus-fond Nrep Income+ som under förra året genomförde en framgångsrik tredje stängning med cirka 3,1 miljarder kronor i tillfört kapital avsett för att tillvarata nya investeringsmöjligheter.

Urban Partners tar in ytterligare 3,1 miljarder kronor i fonden Nrep Income+31.8.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Urban Partners har genomfört en tredje fondstängning i Nrep Income+ med cirka 3,1 miljarder kronor i kapital. Nrep Income+ är Nordens största core-plus fond och sammanlagt uppgår nu dess totala kapital till 22 miljarder kronor. Med fokus på kassaflödesfastigheter som erbjuder attraktiva marknadsmöjligheter investerar fonden framför allt i moderna logistikanläggningar, hyresbostäder och äldreboenden i Norden som kan bidra till att sänka koldioxidavtrycket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye