Linköpings kommun

Pressinbjudan: Linköpings kommun visar upp trygghetspunkt under Beredskapsveckan

Dela

Nästa vecka är det dags för årets upplaga av Beredskapsveckan, som hålls vecka 39 varje år. En informationskampanj för att få alla i samhället att öka sin motståndskraft inför kriser och krig. MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, står bakom kampanjen, tillsammans med en mängd organisationer i samhället. Linköpings kommun kommer att delta på flera platser.

Linköpings kommun jobbar en hel del med beredskap i olika former. Ett sätt att hjälpa medborgarna vid en större kris är att öppna trygghetspunkter. Var finns de? Vilken hjälp kan erbjudas? Vem är de till för? Hur kommer kommunens trygghetspunkter utvecklas längre fram i en orolig omvärld med naturkatastrofer och ett försämrat säkerhetspolitiskt läge?

Media och allmänheten är välkomna att se hur en trygghetspunkt kan se ut, och prata krisberedskap med Linköpings kommun och vår samarbetspartner FRG, Frivilliga resursgruppen. Även Röda Korset kommer att vara på plats.

Plats: utanför Stadsbiblioteket, Östgötagatan 5, Linköping

Tid: tisdag 26/9 kl 10-14. Kommunens ansvariga för beredskapsfrågor och civilt försvar finns på plats mellan kl 11 och 12.

Anmäl din redaktions deltagande till nyheter@linkoping.se senast måndag 25/9 kl 14.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 165 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Lägsta antalet hushåll med ekonomiskt bistånd på tio år21.2.2024 08:00:06 CET | Pressmeddelande

Under flera år har antalet hushåll med ekonomiskt bistånd sjunkit i Linköping. Januari 2024 var antalet utbetalningshushåll 616 stycken färre än i januari 2021. I januari 2024 erhöll 2087 hushåll ekonomiskt bistånd vilket är det lägsta antalet på åtminstone 10 år. Även det långvariga ekonomiska biståndet fortsätter att minska. Under hela 2023 har trenden varit nedåtgående. Januari 2024 var det 287 färre långvariga hushåll jämfört med januari 2023.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye