Universal Robots

Småländsk maskinbetjäning avgörande för framgångsrika företag

Dela

Universal Robots fortsätter sin turné runt om i Sverige. Nu närmar sig höstens cobotinspirationsevent i Småland. På onsdag kommer Universal Robots tillsammans med Kalmarbaserade integratörer Cobotech och distributören Cobots Sweden att inspirera småländska företag.

Turnéstopp i Norrland tidigare i september. Foto: Universal Robots
Turnéstopp i Norrland tidigare i september. Foto: Universal Robots

Tillsammans med Cobotech och Cobots Sweden visar Universal Robots enkel flexibel automation med kort återbetalning (ROI). Under dagen får besökarna inspireras och lära sig mer om hur de kan använda kollaborativa robotar för att utföra repetitiva, smutsiga eller farliga arbetsuppgifter. De får även möjlighet att programmera och köra cobotar, samtidigt som de kan få råd hur just de bäst kan dra nytta av automatisering. 

– Genom att implementera automation i verksamheten, upptäcker allt fler företag att de kan ta mer nya affärer och fler ordrar med hjälp av den kollaborativa roboten från Universal Robots. På vår turné får företagen träffa experter och själva testa att använda robotarna. På vårt besök i Kalmar kommer vi att visa en mängd industriella applikationer exempelvis maskinbetjäning, säger Ola Mellström, Universal Robots försäljningschef i Sverige.

Utan maskinbetjäning skulle tillverkningen stanna av. Kollaborativ automation har en viktig roll att spela i maskinbetjäning och ökad produktivitet. Under dagen visar Cobotech upp sina produkter för maskinbetjäning, som befriar maskinoperatören från repetitivt arbete och skapar utrymme för mer värdeskapande arbetsuppgifter.

Besökarna kommer även få ta del av plockning direkt från pall med 3D-vision, plockning från vibrationsbord med 2D-vision och skruvmontering.

Bakgrund:

Eventen är helt gratis, men man måste anmäla sig för att ha en garanterad plats. Lunch ingår för alla anmälda besökare.

Turnén fortsätter sedan med ett sista stopp i Luleå 29/11 (tillsammans med SE Automation)

Läs mer om turnén.

Nyckelord

Kontakter

Om Universal Robots

  • Universal Robots vill möjliggöra förändringar i hur arbete utförs med hjälp av sin robotplattform

  • Universal Robots (UR) grundades 2005 och tre år senare, 2008, lanserade UR den första samarbetsroboten (cobot). Idén var att göra robotteknologi tillgänglig för alla genom att utveckla små, användarvänliga, prisvärda, flexibla industrirobotar som är säkra att arbeta med. Sedan dess har en produktportfölj som inkluderar UR3e, UR5e, UR10e, UR16e och UR20 utvecklats. Varje modell stöds av ett brett urval av mjukvara, tillbehör och applikationer i UR+-ekosystemet. Detta gör att cobotarna kan användas inom ett brett spektrum av branscher och innebär att de flexibelt kan distribueras över olika uppgifter.

  • Företaget, som är en del av Teradyne Inc., har sitt huvudkontor i Odense, Danmark, och har dotterbolag och regionkontor i USA, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Tjeckien, Rumänien, Turkiet, Kina, Indien, Japan, Sydkorea, Singapore och Mexiko.

  • Universal Robots har sålt över 75 000 cobotar över hela världen. De har 800 distributörer och integratörer, varav 3 återförsäljare i Sverige.

  • År 2022 hade Universal Robots en omsättning på 326 miljoner USD.

  • UR Academy (onlineutbildning) har mer 200 000 användare från över 130 länder. Utbildningarna finns tillgängliga på 16 språk. Dessutom finns det 119 st auktoriserade training centers, där fysisk utbildning bedrivs.

  • Mer information finns på universal-robots.com/se

  • Bloggen med insikter, kunskap och tips kring automation finns på https://blog.universal-robots.com/se

Följ Universal Robots

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Universal Robots

Maskinbetjäning med robot öppnar dörren till nästa industriella revolution4.10.2023 07:23:00 CEST | Pressmeddelande

Ett genomsnittligt trafikflygplan består av över 350 000 enskilda delar. För att tillverka dessa delar, oavsett om de är av metall eller plast, är en process avgörande: maskinbetjäning. Utan maskinbetjäning skulle produktionen stanna av. Kollaborativ automation har en viktig roll att spela i maskinbetjäning och ökad produktivitet, och den kommer att hjälpa tillverkarna att övergå till Industri 5.0.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye