CSN

70-tal nya tjänster när CSN växlar upp arbetet med omställningsstudiestödet

Dela

Det nya omställningsstudiestödet har blivit mycket eftertraktat och det behövs fler som jobbar med stödet. Nu gör CSN en stor rekrytering av nya studiestödsutredare vilket innebär cirka 70 nya jobb.

– Behovet är stort och vi ska växla upp vårt arbete, och vi ser fram emot att välkomna alla så snart vi kan, säger Elina Andersson, kontorschef för omställningsstudiestödet på CSN.

Intresset för att söka det nya omställningsstudiestödet är stort. Inför att stödet lanserades i oktober förra året anställdes cirka 80 nya medarbetare till CSN:s kontor i Gävle och Visby för att ta hand om ansökningarna. Men fler personer behövs när antalet ansökningar blivit långt fler än beräknat, och nu ska kontoren växa ytterligare. För att öka takten i handläggningen ska nu ett 70-tal nya tjänster tillsättas, varav ett 50-tal för omställningsstudiestödet, vilket innebär nya tjänster till CSN:s kontor i Gävle, Visby och Lund.

– Intresset för det nya studiestödet är enormt och vi behöver bli fler som jobbar med utredningarna så att fler snabbare kan få besked på sin ansökan. Med de extra pengarna i budgetpropositionen till omställningsstudiestödet växlar vi nu upp arbetet. Behovet är stort och vi ser fram emot att välkomna alla så snart vi kan, säger Elina Andersson, kontorschef för omställningsstudiestödet på CSN.

För omställningsstudiestödet kommer cirka 30 nya medarbetare att rekryteras till CSN:s kontor i Gävle, cirka 10 till Visby och cirka tio till en helt ny handläggande enhet i Lund. Efter rekryteringarna är genomförda har CSN ungefär 150 medarbetare som arbetar med handläggningen av omställningsstudiestödet.

Nyckelord

Kontakter

Om oss

CSN ansvarar för studiestödet, bidrag och lån till studerande. Varje år betalar CSN ut cirka 45 miljarder kronor till cirka 900 000 studerande. Ungefär 1,6 miljoner personer har svenska studielån. CSN beviljar också hemutrustningslån till nyanlända flyktingar samt även körkortslån. Myndigheten finns på 11 orter, från Kiruna i norr till Lund i söder. Huvudkontoret ligger i Sundsvall.

Följ CSN

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CSN

CSN redovisar förslag på regelförenklingar för snabbare handläggning av omställningsstudiestödet14.11.2023 07:30:00 CET | Pressmeddelande

CSN har nu lämnat in förslag till regeringen på regelförenklingar för omställningsstudiestödet enligt det uppdrag som gavs i september. Förslagen väntas ge kortare handläggningstider och snabbare besked till alla som ansöker om omställningsstudiestöd. – Nya regler som underlättar prövningen behöver snabbt komma på plats för att inte situationen ska förvärras ytterligare, säger Joacim Strömblad, utredare på CSN.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum