Skogsstyrelsen

Nationell skogskonferens med ny omvärldsanalys, EU-uppdatering och debatt

Dela

Den 3 oktober arrangeras en nationell skogskonferens i Sundsvall med de just nu hetaste skogsfrågorna på agendan. På konferensen släpps Skogsstyrelsens nya omvärldsanalys. Det blir också senaste nytt om de viktigaste EU-frågorna som rör skogen och var skogspolitiken just nu befinner sig med samtal och debatt.

Konferensen hålls på Mittuniversitetet i Sundsvall och där deltar landsbygdsminister Peter Kullgren (KD) och generaldirektörerna för Naturvårdsverket och Skogsstyrelsen, Björn Risinger och Herman Sundqvist. Tillsammans ger de en uppdatering om de viktigaste skogliga frågorna och de många utredningsuppdragen från regeringen som kan komma att påverka svenskt skogsbruk.

En rad EU-experter från myndigheter och organisationer finns på plats för att förklara och föra samtal om snåriga EU-beslut och vilka konsekvenser de väntas få för svensk skogssektor. Ovanpå det blir det en politisk debatt med ledamöter från miljö- och jordbruksutskottet.

Var? Mittuniversitetets campus, Sundsvall

När? 3 oktober, 10:15 – 16:00

För anmälan och program, se vår webbplats: Skogsprogrammets årskonferens 2023 - Skogsstyrelsen

Skogsprogrammets årskonferens – vart är vi på väg? arrangeras av Skogsstyrelsen på Landsbygds- och infrastrukturdepartementets uppdrag i samverkan med Mittuniversitetet.

Skogsprogrammet är en plattform för dialog mellan skogens intressenter, myndigheter och regeringen. Strategin för skogsprogrammet antogs 2018.

Mer information:

Vanja Strand, nationell samordnare, Skogsstyrelsen, 0660 – 26 65 52, vanja.strand@skogsstyrelsen.se

Presstjänst: 036-35 94 91, pressjour@skogsstyrelsen.se
Vår presstjänst är tillgänglig vardagar kl. 8.00–16.30

Mer om skogsprogrammet: Ett nationellt skogsprogram för Sverige - Regeringen.se

Följ Skogsstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skogsstyrelsen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye