Volkswagen Personbilar

Historisk svit av Volkswagen – Sverige-etta för fjärde månaden i rad

Dela

När registreringsstatistiken för september nu kan summeras står det klart att Volkswagen är etta på den svenska personbilsmarknaden för fjärde månaden i rad. Det är första gången i modern tid som denna svit uppnås.

Eldrivna ID.4 har registrerats i 7 755 exemplar hittills i år.
Eldrivna ID.4 har registrerats i 7 755 exemplar hittills i år.

Under september registrerades 3 340 nya personbilar (+23 procent jämfört med september 2022) från Volkswagen, vilket var flest av alla märken på den svenska marknaden. Marknadsandelen skrevs till 11,9 procent. Detta enligt statistik från Mobility Sweden.

– Att vara marknadsledare för fjärde månaden i rad är naturligtvis ett styrkebesked för Volkswagen-organisationen runt om i hela landet. Vi har varit Sverige-etta under enskilda månader de senaste åren, men det är första gången i modern tid som sviten håller i sig fyra månader i rad. Detta gör oss förstås glada och stolta och ger oss en god anledning att fira vårt 75-årsjubileum lite extra, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige. 

Hälften elbilar

Av de 3 340 nyregistrerade Volkswagen-bilarna i september var 1 739 helt eldrivna, vilket innebar en elbilsandel på 52 procent. Återigen var det populära ID.4 som stod för merparten av registreringarna med 1 229 exemplar. ID.4 var den andra mest registrerade elbilen i månaden och den tredje mest registrerade modellen totalt sett.

Hittills i år, januari-september, har Volkswagen registrerat 24 064 nya personbilar, varav 11 742 elbilar (49 procent). ID.4 ligger med 7 755 registreringar på en andraplats bland elbilarna och på en total tredjeplats bland alla modeller. Volkswagens marknadsandel hittills i år ligger på 11,5 procent (jan-sep 2022: 11,8 procent). 

Ny elbil och nya laddhybrider

Volkswagen kommer att lansera flera nya modeller den närmaste tiden. En viktig modell är nya elbilen ID.7 som öppnades för beställning i slutet av augusti och som lanseras kring årsskiftet. 

Nya generationer av de klassiska Volkswagen-modellerna Passat och Tiguan har nyligen haft världspremiär och kommer inom kort att öppnas för beställning. Båda modellerna kommer att erbjudas med laddhybridversioner med en elektrisk räckvidd på upp till 100 km.  

– ID.7 har fått en bra start och vi ser mycket fram emot att lansera denna modell. Nya generationens laddhybrider med betydligt längre räckvidd på el är förstås också väldigt intressanta för vår marknad, säger Sten Forsberg. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Eldrivna ID.4 har registrerats i 7 755 exemplar hittills i år.
Eldrivna ID.4 har registrerats i 7 755 exemplar hittills i år.
Ladda ned bild
Nya Volkswagen ID.7 är nu öppen för beställning.
Nya Volkswagen ID.7 är nu öppen för beställning.
Ladda ned bild
Nya Volkswagen Tiguan eHybrid.
Nya Volkswagen Tiguan eHybrid.
Ladda ned bild
Nya Volkswagen Passat Sportscombi eHybrid.
Nya Volkswagen Passat Sportscombi eHybrid.
Ladda ned bild

Länkar

År 2022 levererade Volkswagen 4,56 miljoner personbilar till kunder i över 150 länder. Volkswagen är ledande importmärke och det största elbilsmärket i Sverige. På den svenska marknaden inregistrerade Volkswagen totalt 33 712 nya personbilar under 2022, vilket gav en marknadsandel på 11,7 procent. Av dessa var 37,5 procent en helt eldriven bil. Den eldrivna SUV:en ID.4 blev Sveriges populäraste elbil även 2022. Bland elbilarna nådde Volkswagen en marknadsandel på 13,3 procent. Modellerna som marknadsförs täcker de flesta segment på bilmarknaden: ID.3, ID.4, ID.5, ID. Buzz, T-Cross, Taigo, Golf, Golf Sportscombi, Golf Alltrack, T-Roc, T-Roc Cabriolet, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, Passat Sportscombi, Passat Alltrack, Arteon Shooting Brake, Touareg, Caddy, Multivan och Amarok. Volkswagen bedriver ett kontinuerligt arbete med att vidareutveckla tillverkningen av bilar. Elektrisk mobilitet, smart mobilitet och digital omställning av varumärket är de viktigaste strategiska frågorna inför framtiden.

Följ Volkswagen Personbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Personbilar

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum