Region Jönköpings län

Pressinbjudan: Nu ska stödet bli bättre till den som utsatts för sexuellt våld

Dela
Genrebild.
Genrebild. Foto: Johan W Avby

Så många som var fjärde elev i årskurs 3 på gymnasiet uppger att de utsatts för sexuellt våld någon gång under uppväxten. Samtidigt uppger en av tio kvinnor och en av hundra män att de i vuxen ålder utsatts för påtvingade samlag.

Utsatthet för sexuellt våld är ett folkhälsoproblem med djupgående negativa konsekvenser för den som drabbas.

Ofta uppmärksammas händelserna långt efter att de skett och studier visar att vården behöver bli bättre på att tidigare upptäcka sexuell utsatthet och förbättra omhändertagandet för den som utsatts.

I snart ett år har flera olika aktörer i Jönköpings län tillsammans arbetat med förbättringsåtgärder på olika sätt. Dessa har utvecklats och testats i olika verksamheter, exempelvis student- och elevhälsa, psykiatri, socialtjänst, kvinnosjukvård och på länets ungdomsmottagningar.

Fredag den 6 oktober avslutas projektet Survive och då är du välkommen att ta del av resultat, lärdomar och hur utvecklingsarbetet fortgår. Vid projektavslutningen finns medarbetare som deltagit i arbetet på plats. Klockan 10.00 erbjuds media en sammanfattning där möjlighet till intervjuer och fördjupande samtal finns.

Tid: Fredag 6 oktober, kl 10.00.

Plats: Fjällstugan, Sommarhemsgatan 7 Jönköping.

Välkommen!

Kontakter

Följ Region Jönköpings län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Jönköpings län

Rachel De Basso utvald av EU-kommissionen att tala på Brysselkonferens4.4.2024 09:03:43 CEST | Pressmeddelande

EU-kommissionen har valt ut Rachel De Basso för att delta och tala på Cohesion Forum i Bryssel som pågår den 11-12 april. Konferensen har fokus på EU:s regionalpolitik och hur de beslut som tas på EU-nivå påverkar den regionala utvecklingen i medlemsstaterna. EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen ska tala och Rachel De Basso kommer som enda svenska talare vara en röst för svenska regioner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye