BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Bris inleder en nationell satsning med anledning av de breda konsekvenserna av våldsvågen

Dela

Bris driver den nationella stödlinjen 116111 för barn, där kuratorer är tillgängliga dygnet runt och där den som hör av sig alltid är anonym. I samtalen stöttar kuratorer barnet utifrån dess behov och när det behövs hänvisar de barnet vidare till samhällsfunktioner i dess närhet, som skola och elevhälsa. Sedan, en tid tillbaka har allt fler barn börjat höra av sig till stödlinjen för råd och stöttning, med anledning av dem breda konsekvenserna av våldsvågen. 

Bris inleder därför en informationskampanj så att fler barn och unga som vill lämna kriminalitet, riskerar att dras in i kriminella miljöer kan vända sig till den nationella stödlinjen för professionellt stöd och råd, samt även viktiga vuxna runt dessa barn och unga såsom skolpersonal. Denna informationskampanj genomförs med hjälp av resurser från Socialdepartementet.

–Vi vet att barn och vuxna som befinner sig i risk är svåra att nå. Det tillskott av resurser som vi nu får kan leda till att Bris kan nå ut till fler barn och vuxna som behöver det.  Anonymiteten är viktig för att skapa trygghet och för den som söker stöd att ta första steget och kontakta oss. Det kan handla om att prata av sig om det man känner och att få handfasta råd om det som går att göra, säger Magnus Jägerskog, Generalsekreterare på Bris.

Det är viktigt att komma ihåg nätverket kring barn i dessa lägen. Bris har riktat stöd via stödlinjer där barn, vuxna i olika språk och idrottsledare kan komma i kontakt med Briskuratorer. Informationskampanjer kommer nu att tillsättas för att informera brett till dessa tre målgrupper.

–Om det är så att personer vill ha mer stöd kan vi hjälpa till med information och kontakter till de stödinsatser som samhället erbjuder. Genom att informera, förklara och länka kan Bris vara en del i att stärka tilliten till samhällets stödinsatser, säger Magnus Jägerskog.

Hit kan man vända sig för stöd hos Bris: 

Alla som hör av sig till Bris är anonyma.

Så här kan du kontakta Bris
Alla som hör av sig till Bris är anonyma.
Du som är under 18 år och behöver stöd är välkommen att höra av dig till Bris. Alla kuratorer på Bris är utbildade i och vana vid att prata om känslor, tankar och hur en har det. Det finns flera sätt att kontakta en Briskurator, här kan du välja det sätt som känns bäst för just dig.

För dig som är vuxen och som har frågor eller funderingar som rör barn och unga finns en särskild stödlinje. Av Bris erfarna kuratorer kan du få stöd och vägledning om hur du kan förändra ett barns situation till det bättre. Stödet går också att få på arabiska och ukrainska.

För dig som är idrottsledare finns en särskild stödlinje. Vi vet att det kan uppstå vissa frågor som kan vara svåra att svara på och ibland uppstår situationer som är svåra att hantera ensam. Via idrottsledarlinjen kan Bris erfarna kuratorer ge råd och vägledning för dig som känner oro för ett barn i din förening.

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om oss

Barnens Rätt I Samhället (Bris) är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell medlemsorganisation som särskilt ska bistå utsatta barn och ungdomar samt upprätta möjligheter för barn och ungdomar att föra en dialog med vuxna. FNs konvention om Barnets rättigheter är utgör grunden för Bris arbete. Bris verksamhet finansieras via gåvor, medlemsavgifter och företagssponsring. Mer information om Bris finns på www.bris.seBris telefonnummer för barn och unga: 116 111Bris Vuxentelefon – om barn: 077-150 50 50PG: 90 15 04-1

Följ BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Bris och Telia har utvecklat anonyma SMS – en ny kanal till barnens stödlinje 116 11118.1.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Barn som söker stöd kan sedan tidigare kontakta Bris nationella stödlinje för barn anonymt via telefon, chatt och mejl. Det har länge funnits en efterfrågan från barn och unga att också kunna skicka sms. För att möta det behovet har Bris och Telia tillsammans utvecklat en ny teknisk lösning som innebär fullständig anonymitet för barn och unga när de SMS:ar Bris på kortnummer 116 111.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye