Region Jönköpings län

Per-Magnus Söder tilldelas Region Jönköpings läns kulturstipendium

Dela

Per-Magnus Söder, folkparkschef på Huskvarna Folkets park, får Region Jönköpings läns kulturstipendium 2023. I motiveringen lyfts hans stora och långvariga engagemang.

Per-Magnus Söder tilldelas Region Jönköpings läns kulturstipendium
Per-Magnus Söder tilldelas Region Jönköpings läns kulturstipendium Ellinor Hellberg

Region Jönköpings läns kulturstipendium ges som uppmuntran till förtjänstfull verksamhet inom, i, eller med koppling till, Jönköpings län. Och det var just ordet ”förtjänstfull” man tog fasta på vid årets beslut av stipendiat.

-Per-Magnus har länge och med brinnande engagemang verkat för att invånare i alla åldrar i länet ska kunna samlas och uppleva kultur på folkparkens scener. Det förtjänar all uppmärksamhet, säger Kerstin Hammar, ordförande i nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet (ANA).

Motivering till årets kulturstipendiat lyder:

”Med stort och långvarigt engagemang och mod har årets kulturstipendiat skapat en viktig mötesplats och stolthet för hela länet. Genom ett imponerande utbud för alla åldrar, av både bredd och spets, har årets kulturstipendiat främjat en kulturell mångfald och gjort scenkonst till en angelägenhet för länets invånare. Med lyhördhet för unga arrangörer och samhällets utveckling har vi idag en folkpark i framkant, angelägen för alla. Du har satt Jönköpings län på den nationella kulturkartan, Per-Magnus Söder.”

Per-Magnus Söder fick beskedet om att han får ta emot Jönköpings läns kulturstipendium under torsdagsförmiddagen.

  • Wow, vilken överraskning och vilken ära! Det känns väldigt hedrande och fantastiskt roligt att det arbete vi gjort på Huskvarna Folkets Park uppmärksammas på detta sätt och en bekräftelse på att vi är betydelsefulla för hela regionen. Det här sporrar, nu siktar vi framåt!, säger han.

Arbetsstipendier

Förutom kulturstipendiet delas även fem arbetsstipendier på vardera 35 000 kronor ut. Region Jönköpings län vill med kultur- och arbetsstipendierna stödja och uppmuntra framstående verksamhet inom konstområdena: litteratur, folkbildning, dans, film och rörlig bild, musik, bild och form, hemslöjd, teater, museum och kulturarv.

Arbetsstipendiet är avsett att ge aktiva kulturarbetare möjlighet att under viss tid ägna sig åt kulturarbete utan avbrott eller för att ta tillvara idéer och uppslag samt stimulera till experiment inom det kulturella området.

Årets arbetsstipendier går till:

Katarina Vallbo – konstnär
Lode Kuylenstierna – regissör, manusförfattare och konstnär
Sofia Hagström – textilkonstnär
Celia Svedhem – författare och litteraturkritiker
Stina Nilsson – dansare och koreograf

För mer information kontakta

Magnus Jonsson
Kulturutvecklingschef Region Jönköpings län
010-242 45 27
magnus.jonsson@rjl.se

Kontakter

Följ Region Jönköpings län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Jönköpings län

Rachel De Basso utvald av EU-kommissionen att tala på Brysselkonferens4.4.2024 09:03:43 CEST | Pressmeddelande

EU-kommissionen har valt ut Rachel De Basso för att delta och tala på Cohesion Forum i Bryssel som pågår den 11-12 april. Konferensen har fokus på EU:s regionalpolitik och hur de beslut som tas på EU-nivå påverkar den regionala utvecklingen i medlemsstaterna. EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen ska tala och Rachel De Basso kommer som enda svenska talare vara en röst för svenska regioner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye