Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

Beslut gällande fråga om kredit

Dela

Riksidrottsstyrelsen har idag beslutat att inte bevilja Svenska Cricketförbundets ansökan om 1,25 miljoner kronor i kredit. Sedan tidigare har Cricketförbundet indraget ekonomiskt stöd på grund av allvarliga avvikelser från idrottens värdegrund samt stora brister i förbundets struktur och styrning.

Bedömningen är att det finns stora brister i förbundets struktur och styrning samt att förbundet inte förmått att åstadkomma en ändring. Riksidrottsstyrelsen bedömer att det inte är lämpligt att bevilja en kredit med så stora brister över tid som förbundet inte har kommit till rätta med.

− Riksidrottsförbundet har fått förtroende av staten att hantera skattebetalarnas pengar och därför kan inte Riksidrottsförbundet ge Cricketförbundet en kredit med skattebetalarnas pengar som bedöms inte kommer att kunna betalas tillbaka, säger Toralf Nilsson, vice ordförande Riksidrottsförbundet.

Svenska Cricketförbundet har vid upprepade tillfällen under en längre tid erbjudits personellt stöd för att komma till rätta med bristerna. 

Kontakter

Om Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna

Riksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 72 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye