Skara stift

Klimatfestival i Skara

Dela

26 oktober är det klimatfestival i Skara - en eftermiddag då barns och ungas uppfattningar, känslor och kunskap om klimatet står i fokus. Syftet är att vuxna ska få ta del av vad barn och unga skapat och vill berätta om klimatet. 

Klimatförändringarna vi står mitt i har stor påverkan för barn och unga, som gjort minst för att orsaka dem. Vuxna behöver hjälp att förstå och uppmärksamma barn och ungas uppfattningar, känslor och kunskap om klimatet. Av den anledningen anordnas en klimatfestival i Skara. Klimatfestivalen kommer äga rum 26 oktober 14:00-19.00. Under eftermiddagen och kvällen kommer du kunna titta på en utställning av olika verk av barn och unga, lyssna på panelsamtal lett av Svenska Kyrkans Unga och få nya perspektiv på hur vuxna kan hantera frågan gentemot barn och unga. Utställningen kommer var tillgänglig till och med 29 oktober. 

Program

14:00 – 19:00 Utställning, Skara domkyrka
15:45 Föreläsning, Nikolaigården
16:30 Lättare mat serveras, Nikolaigården
17:30 Panelsamtal med och av Svenska Kyrkans Unga i Skara stift, Nikolaigården
18:00 Samtal kring tidigare programpunkter, Nikolaigården
18:30 Kvällsmässa, Skara domkyrka

-Barn och unga runt om i Skara stift har bidragit med väldigt fint material. Nu hoppas jag att många vuxna vill ta del av det och kommer förbi domkyrkan för att titta, säger Sandra Wilsson, klimatstrateg för Skara stift. 

Kontakter

Josefin RoosPressekreterare

Presstalesperson för Skara stift.
Kontaktperson för biskop Åke Bonnier samt stiftsstyrelse, domkapitel och prästlönetillgångarna i Skara stift.
Även länk till församlingar och pastorat i Skara stift.

Tel:0511-262 43Tel:0708-58 55 19josefin.roos@svenskakyrkan.se

Skara stift är det äldsta av Svenska kyrkans stift och bildades år 1014. Stiftet består av 102 församlingar samlade i 40 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingarna och stärka deras förmåga att fullgöra den grundläggande uppgiften: fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige som består av folkvalda. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar. Stiftskansliet finns i Skara. Domkyrka är Skara domkyrka och biskop sedan 2012 är Åke Bonnier.

Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Skara stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skara stift

Stiftsfullmäktige i Skara stift sammanträdde - beslut om att inrätta tjänst som hållbarhetsstrateg och avtackning av biskop Åke24.5.2024 16:14:18 CEST | Pressmeddelande

Nu har stiftsfullmäktige i Skara stift haft sitt vårsammanträde och beslutat om bland annat årsredovisning för Skara stiftsorganisation och Prästlönetillgångarna i Skara stift. Dessutom inrättades en tjänst som hållbarhetsstrateg och Svenska Kyrkans Unga föredrog om prioriterade frågor. Under dagen avtackades också biskop Åke Bonnier.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye