BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Flera kontaktvägar till Bris - Att våga berätta är att ta första steget till förändring

Dela

Den nationella stödlinjen 116 111 ska vara så tillgänglig som möjligt för alla barn upp till 18 år. Idag kan barn höra av sig anonymt via telefon, mail och chatt. Från och med nu går det även att höra av sig via sms till 116111. 

Generalsekreterare Bris, 
Fotograf Fredrik Hjerling
Generalsekreterare Bris, Fotograf Fredrik Hjerling

Bris inleder också kampanjen Det är inte för sent på plattformen Tiktok så att fler barn och unga som vill lämna kriminalitet, riskerar att dras in i kriminella miljöer kan vända sig till den nationella stödlinjen för professionellt råd och stöd, samt även viktiga vuxna runt dessa barn och unga. Denna informationskampanj genomförs med hjälp av resurser från Socialdepartementet.

– Vi vet att barn som befinner sig i risk är svåra att nå. Anonymiteten är viktig för att skapa trygghet och för den som söker stöd att ta första steget och kontakta oss. Det kan handla om att prata av sig om det man känner och att få handfasta råd om det som går att göra, säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare för Bris.

Bris erbjuder professionellt samtalsstöd till barn via den nationella stödlinjen 116 111 dygnet runt och har även en särskild stödlinje till engagerade vuxna kring barn. På så sätt kan Bris vara den hjälpande hand som många eftersöker, som alltid har öppet och där den kontaktsökande alltid är anonym. 

–Det är viktigt att komma ihåg nätverket kring barn i dessa lägen. Bris har riktat stöd via stödlinjer där vuxna i olika språk och idrottsledare kan komma i kontakt med Briskuratorer. Ytterligare insatser kommer också att tillsättas för att informera brett till engagerade vuxna som föräldrar, anhörig, idrottsledare, skolpersonal, bland annat genom särskilda utskick till skolor och idrottsföreningar, säger Magnus Jägerskog.

Bris vill nå ut med information till så många som möjligt om den nationella stödlinjen till barn och unga och om de stödlinjer som finns tillgängliga för vuxna. Till sin hjälp har Bris flera välkända personer som har ställt upp för att sprida ordet om att Bris finns här för att sprida trygghet och att det är inte för sent. Att våga berätta är att ta första steget till förändring. De som gör detta är:

Alan Max, Anis don Demina, Christian ”Tiktok Chrille” Skogsgårdh, Viktor Leksell och Zeina Mourtada 

För mer information om kampanjen Det är inte för sent: https://detarinteforsent.se

Kampanjen har kunnat genomföras genom bidrag och insatser från:
TikTok, FirstLady, HiQ, Volt, Clear Channel och Friends Agenda

Den nya stödkanalen sms har tagits fram med stöd från Allmänna Arvsfonden

Så här kan du kontakta Bris
Alla som hör av sig till Bris är anonyma.
Du som är under 18 år och behöver stöd är välkommen att höra av dig till Bris. Alla kuratorer på Bris är utbildade i och vana vid att prata om känslor, tankar och hur en har det. Det finns flera sätt att kontakta en Briskurator, här kan du välja det sätt som känns bäst för just dig.

För dig som är vuxen och som har frågor eller funderingar som rör barn och unga finns en särskild stödlinje. Av Bris erfarna kuratorer kan du få stöd och vägledning om hur du kan förändra ett barns situation till det bättre. Stödet går också att få på arabiska och ukrainska.

För dig som är idrottsledare finns en särskild stödlinje. Vi vet att det kan uppstå vissa frågor som kan vara svåra att svara på och ibland uppstår situationer som är svåra att hantera ensam. Via idrottsledarlinjen kan Bris erfarna kuratorer ge råd och vägledning för dig som känner oro för ett barn i din förening.

 

Nyckelord

Bilder

Generalsekreterare Bris, 
Fotograf Fredrik Hjerling
Generalsekreterare Bris, Fotograf Fredrik Hjerling
Ladda ned bild

Bris, Barnens rätt i samhället, är en av Sveriges ledande barnrättsorganisationer som varje dag kämpar för ett bättre samhälle för barn. Folkrörelsen Bris startade 1971 och bidrog till att Sverige fick världens första förbud mot barnaga. Med barnkonventionen som grund stöttar Bris barn i utsatta situationer, mobiliserar samhället för barnets rättigheter och påverkar beslutsfattare för ett samhälle där varje barn känner till sina rättigheter och där barnets rättigheter tillgodoses.

Följ BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från BRIS - Barnens Rätt i Samhället

Bris stöttar barn med vänner eller syskon i kriminella nätverk23.4.2024 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Bris riktar strålkastarljuset mot närstående till personer som är kopplade till gängkriminalitet. Tusentals har redan nåtts av budskapet att de inte behöver vara ensamma med sina känslor genom kampanjen “Det är inte för sent”. – Vi vill att alla syskon, vänner och partners som behöver stöd ska veta att de har rätt till det. Och veta att Bris finns, säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare vid Bris, Barnens Rätt i Samhället.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye