Almega

Nytt kollektivavtal för medarbetare på friskolor

Dela

Almega tjänsteföretagen har tecknat nytt kollektivavtal med Kommunalarbetarförbundet för friskolemedarbetare. Det nya avtalet sträcker sig över 24 månader och den totala kostnadsramen är 7,4 procent. 

- Vi har haft konstruktiva förhandlingar med Kommunal och tillsammans tecknat kollektivavtal som är bra för både medarbetare och företag. Avtalet ryms inom de ramar som arbetsmarknadens parter kommit överens om, det så kallade märket. Det säger Daniel Andersson som är ansvarig förhandlare inom Almega tjänsteföretagen. 

Kollektivavtalet gäller under perioden 1 november 2023 till 31 oktober 2025. 

Almega strävar efter de bästa förutsättningarna för både företagare och medarbetare. Att erbjuda attraktiva villkor är avgörande för tjänste­företagens framgång. Tillsammans skapar vi en bra arbetsmarknad: under avtalsförhandlingarna, men framför allt varje dag på arbetsplatserna i samtal mellan företagare och medarbetare. I avtalsrörelsen 2023 tecknar Almega sammanlagt 130 avtal, flest av alla arbetsgivarorganisationer.

Om oss

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye