Serviceföretagen

Nytt kollektivavtal för fönsterputs

Dela

Almega Serviceföretagen har idag, tillsammans med Fastighetsanställdas förbund, träffat ett nytt kollektivavtal för fönsterputs. Det nya avtalet löper på 24 månader och har ett avtalsvärde på 7,4 procent.

Mattias Östman, förhandlingsledare, Almega Serviceföretagen.
Mattias Östman, förhandlingsledare, Almega Serviceföretagen. Fotograf: Kate Gabor

– Vi har haft konstruktiva diskussioner och förhandlingar med vår fackliga motpart, Fastighetsanställdas förbund, som resulterat i ett nytt kollektivavtal för fönsterputs. Avtalet ryms inom de ramar som arbetsmarknadens parter är överens om, det så kallade märket. Det säger Mattias Östman som är Förhandlingsledare på fönsterputsavtalet. 


Kollektivavtalet gäller under perioden 1 november 2023 till 31 oktober 2025. Det berör drygt 700 heltidstjänster på ca 40 företag.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Mattias Östman, förhandlingsledare, Almega Serviceföretagen.
Mattias Östman, förhandlingsledare, Almega Serviceföretagen.
Ladda ned bild

Almega Serviceföretagen

Vi är bransch- och arbetsgivar­organisationen för landets service­företag, där branscherna facility management, fönsterputs, hemservice, sanering och städ ingår. Totalt har föreningen 1 300 medlems­företag som tillsammans sysselsätter över 55 000 personer.

Följ Serviceföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Serviceföretagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye