Bookmark Förlag

Feelgoodprofilen Jenny Fagerlund påbörjar ny bokserie

Dela

Jenny Fagerlund har etablerat sig som en av Sveriges mest lästa och älskade feelgoodförfattare och har bland annat synts i Nyhetsmorgon med sin uppskattade skrivarskola. Efter åtta fristående romaner är hon nu aktuell med sin första seriesatsning – den nya serien Gärdetböckerna där den första boken släpps i slutet av maj.

Jenny Fagerlund.
Jenny Fagerlund. Fotograf: Kajsa Göransson

Skådeplatsen för den nya bokserien är knappast någon slump. Jenny Fagerlund är själv bosatt på Gärdet i Stockholm och är väl bekant med området. 

”Det känns jättekul att skriva en serie som utspelar sig i mina hemkvarter”, säger Jenny Fagerlund. ”Att dessutom får göra det tillsammans med mitt nya team på Bookmark förlag känns fantastiskt."

Första boken i nya serien heter En hemlighet för mycket och kretsar kring Anna som inte bara förlorar sin man utan också tvingas inse att hela deras gemensamma liv var baserat på lögner. Boken är en oemotståndlig feelgoodroman i klassiskt snitt, med oförglömliga karaktärer som också kommer att återkomma i senare delar av serien. En hemlighet för mycket handlar om livslögner, om att resa sig från botten och komma tillbaka starkare än förut. Men det handlar också om oväntade vänskaper och vikten av att umgås över generationerna .

”Detta är Bookmarks första feelgoodsatsning och vi är mycket stolta över att ge ut Jenny Fagerlunds nya serie”, säger Ebba Barrett Bandh, förläggare och litterär chef på Bookmark förlag. ”Det är en charmig och hjärtevärmande berättelse som kommer att beröra många läsare.”

Jenny Fagerlund har skrivit åtta böcker inom genren feelgood. Böckerna har sålts till flertalet länder och nominerats till flera priser, bland annat Årets Ljudbok i Storytel Awards samt Årets Feelgood på Feelgoodfestivalen. Jenny Fagerlund lever tillsammans med sin man, fyra barn och dvärgpudel.

Boken släpps i slutet av maj på Bookmark förlag.

För intervjuförfrågningar, kontakta:

Lars Johansson, Talk to the Heart PR, lars@talktotheheart.se eller 073-820 99 44.                    

För mer information om boken och författaren, kontakta:

Moa Chambers, Bookmark förlag, moa.chambers@bookmarkforlag.se eller 073-832 06 72.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om oss

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Ny bladvändare av Tiktok-fenomenet Taylor Jenkins Reid18.4.2024 10:17:14 CEST | Pressmeddelande

Idag släpps Carrie Soto är tillbaka av Taylor Jenkins Reid på svenska. Det är den fjärde boken i samma värld som inleddes med Evelyn Hugos sju äkta män. New York Times-bästsäljaren som utnämnts till en av årets bästa böcker av flera amerikanska källor är en spännande och underhållande hyllning till starka och ambitiösa kvinnor, samtidigt som den gör upp med orättvisor inom sportvärlden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye