Almega

Nytt sympativarsel mot företag med kollektivavtal

Dela

Almega Tjänsteförbunden har idag mottagit ett sympativarsel från Fastighetsanställdas förbund. Sympativarslet gäller två städföretag, båda med kollektivavtal, på totalt fyra orter

– Det är inte okej att företag med nyligen tecknade kollektivavtal ska drabbas av konfliktvarsel på detta sätt. Har man avtalade löneökningar och villkor ska man också omfattas av fredsplikten, det är en bärande del i den svenska modellen, säger Stefan Koskinen, arbetsgivarpolitisk chef på Almega.

Sympatiåtgärden träder i kraft fredagen den 17 november och gäller till dess att annat meddelas eller att kollektivavtal tecknas mellan IF Metall och TM Sweden AB (Tesla).

– Fastighets agerande riskerar dessutom att leda till minskad vilja att teckna kollektivavtal och skadeskjuter därmed hela den svenska modellen, säger Stefan Koskinen.

Om oss

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har drygt 11 000 medlemsföretag med sammanlagt närmare 600 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye