Linköpings kommun – Politik

S+M-styret avsätter 7 miljoner för att rusta föreningars anläggningar

Dela

Som en del i att stärka idrottslivet i Linköping föreslår S+M-styret ett extra stöd på 7 miljoner kronor avsätts för föreningar som driver egna anläggningar. Beslutet fattas på kommunstyrelsen 14 november.

– Idrottsföreningarna är en av Linköpings största tillgångar och S+M-styret vill göra en investering i deras framtid. Vi vet att många föreningar som driver egna anläggningar har det tufft ekonomiskt. Nu ger vi dem förutsättningar att rusta upp och ta hand om klubbhus och anläggningar, säger Elias Aguirre (S), kommunalråd. 

I Linköpings kommun finns drygt 70 föreningar som driver anläggningar för idrotts- och fritidsaktiviteter. Flera av dessa anläggningar är byggda under 60- och 70-talet och har stora renoveringsbehov. Det handlar om både traditionella idrottsanläggningar, klubbstugor och utemiljöer.  

– Fler barn behöver en meningsfull fritid och mer fysisk aktivitet, nu skapar vi större möjligheter till det. Ett extra tillskott kommer ge bättre förutsättningar att hålla nere avgifterna, säger Lotta Bäckman (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.  

Stödet är indelat i två delar, där 2 miljoner avsätts till ökat driftsbidrag till alla som har det idag, samt 5 miljoner avsätts för ett utökat investeringsbidrag som går att söka. Föreningarna som är berättigade att ansöka om bidraget har en bredd som innefattar allt från scoutverksamhet och ridsport till gymnastik och fotboll. Beslutet kommer att klubbas på kommunstyrelsens sammanträde den 14 november. 

Finansieringen sker via kommunstyrelsens resursmedel för 2023 och är ett tillfälligt extra tillskott. Satsningen genomförs innan årsskiftet. 

Kontakter

Lotta Bäckman (S)ordförande i kultur- och fritidsnämnden

Tel:072-406 96 39

Tillsammans för Linköping.

Följ Linköpings kommun – Politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun – Politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye