Tekniska verken i Linköping

Tekniska verken utser Svinneriet till Årets hållbara företag

Dela

Tekniska verken delade under fredagkvällen, den 10 november, ut priset för Årets hållbara företag under Tappra barns årliga Nätverksgala i Linköping. Priset gick till restaurangen Svinneriet.

Pristagaren Andreas Landén med pris och blommor, tillsammans med representanter från Tappra barn och Tekniska verken
Andreas Landén med representanter från Tappra barn och Tekniska verken Foto: JFalk

Tekniska verken är en av åtta guldpartners till Tappra barns nätverksgala, och stöttar kategorin Årets hållbara företag. Utmärkelsen delas ut med målet att lyfta lokala aktörer som visar på goda initiativ och inspirerar andra till att bygga världens mest resurseffektiva region.

– Med sin filosofi om återbruk och minskat matsvinn i det lokala formatet bidrar Svinneriet på ett konkret plan till att livsmedel på olika sätt tas tillvara i ökad omfattning i Linköping. Eftersom produktion av mat orsakar utsläpp av växthusgaser – som mer eller mindre skett i onödan om maten går förlorad, är Svinneriets verksamhet och den kunskap och inspiration som de förmedlar väldigt värdefulla ur ett hållbarhetsperspektiv, säger Jörgen Svärdh, marknadsdirektör, Tekniska verken.

Övriga nominerade i kategorin Årets hållbara företag var Hermelins Skänninge och Lantmännen Agroetanol.

Motivering:
Restaurang Svinneriet utmanar föreställningen om vad mat ska vara. Med filosofin mätta magen inte sopen serverar de lunch och catering på råvaror som annars hade slängts. Just nu siktar de mot nästa mål – att investera i en kvarn som gör gödsel av den lilla mängd svinn som uppstår. Gödslet kommer att gå tillbaka till restaurangens odlingar och producenter.

Tack Svinneriet, för att ni leder vägen för cirkulär gastronomi.

För mer information, kontakta gärna:

Jörgen Svärdh, marknadsdirektör, Tekniska verken i Linköping
Telefon: 013-20 92 49
E-post: jorgen.svardh@tekniskaverken.se

Andreas Landén, kock och grundare till Svinneriet
Telefon: 070-577 33 85
E-post: andreas@restaurangjord.se

Om Tappra barn:
Tappra barn är en lokal Nätverksstiftelse som arbetar för att hjälpa barn som på något sätt har det tufft. Medlen samlas in via aktiviteter, events och kampanjer och kommer barn till godo i samma städer där organisationen är verksam (Linköping, Jönköping och Norrköping). Ett av dessa initiativ är den årliga nätverksgalan. Galan syftar till att premiera organisationer och personer som engagerat sig för ett mer hållbart samhälle, samtidigt som man tillsammans samlar in pengar till utsatta barn i Linköping.

Bilder

Pristagaren Andreas Landén med pris och blommor, tillsammans med representanter från Tappra barn och Tekniska verken
Andreas Landén tillsammans med representanter från Tappra barn och Tekniska verken
Ladda ned bild

Tekniska verken

Tekniska verken-koncernen bygger världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som förenklar våra 211 000 privat- och företagskunders vardag. Tillsammans med våra kunder tar vi hand om och nyttjar jordens resurser på ett bättre sätt, med mer nytta och mindre påverkan på miljön. Vi erbjuder tjänster inom elnät och elhandel, avfall, biogas, effektiva energilösningar, vatten och avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband, belysning och laddlösningar. Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se - http://tekniskaverken.se/ Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

Nu införs Tekniska verkens nya prismodell för elnätskunder i Katrineholm27.3.2024 13:20:05 CET | Pressmeddelande

Den 1 april börjar Tekniska verken gå över till en ny prismodell för elnätet, som tagits fram enligt ett direktiv från Energimarknadsinspektionen. Först ut är Katrineholm, och längre fram följer Linköping och Mjölby. Syftet är att uppmuntra till en jämnare elförbrukning. För att underlätta införandet för kunden erbjuder Tekniska verken ett antal nya tjänster på Mina sidor, där man kan ta del av sin prisprognos och sina effekttoppar.

Tekniska verken förstärker elnätet i Tornby14.2.2024 09:00:00 CET | Pressmeddelande

För att möta den stora efterfrågan på el till elbilsladdning och industri, arbetar Tekniska verken med en omfattande förstärkning av elnätet i Tornby. Flera insatser har redan utförts eller är pågående, och nu inleds ett större projekt inom området. Det kommer att genomföras stegvis och beräknas som helhet vara klart under hösten 2025. Inom ramen för projektet förnyas även en 70 år gammal vattenledning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye