M Sverige

Årets smartaste bilköp: Honda Civic Hybrid

Dela

Riksförbundet M Sverige har genom sin medlemstidning Motor utsett Honda Civic Hybrid till årets smartaste bilköp. Med rymlig halvkombikaross, snål hybriddrivlina och stor körglädje ger Honda Civic Hybrid mest bil för pengarna på nybilsmarknaden 2023. Sedan 15 år tillbaka belönas prisvärda bilar av hög kvalitet.

Stefan Malmgren, Country Manager för Honda Sverige, mottar utmärkelsen för Årets Smartaste Bilköp från Erik Trulsson, chefredaktör för Motor och Caroline Drabe, vd på Riksförbundet M Sverige.
Stefan Malmgren, Country Manager för Honda Sverige, mottar utmärkelsen för Årets Smartaste Bilköp från Erik Trulsson, chefredaktör för Motor och Caroline Drabe, vd på Riksförbundet M Sverige.

– Honda Civic Hybrid är det smartaste bilköpet man kan göra på nybilsmarknaden i dag. Hela förpackningen är genomtänkt och bilmodellen levererar på alla punkter. Den har rymliga innerutrymmen men är smidig att köra i stadstrafik. Hybriddrivlinan är mycket effektiv och bränslesnål samtidigt som den är pigg och stark, säger Erik Trulsson, chefredaktör för M Sveriges tidning Motor.

En tungt vägande faktor för att Honda Civic får utmärkelsen är också dess bidrag till ökad trafiksäkerhet.

– Bilen har en stabil väghållning och interiören är tydlig och lättarbetad. Fem stjärnor i EURO NCAP:s tester visar att krocksäkerheten är i toppklass. Det är helt enkelt en trevlig och säker bilmodell till ett attraktiv pris, säger Caroline Drabe, vd på Riksförbundet M Sverige.

Tidigare vinnare:

2022: Renault Megane E-tech Electric
2021: Skoda Enyaq
2020: Peugeot 508 SW Plug-in Hybrid
2019: Toyota Corolla Hybrid Sports Tourer
2018: Nissan LEAF
2017: Škoda Karoq
2016: Kia Niro
2015: Volkswagens Passat GTE
2014: Citroën Grand C4 Picasso
2013: Skoda Octavia
2012: Volkswagen Up
2011: Ford Focus
2010: Skoda Superb
2009: Honda Insight

Nyckelord

Kontakter

Riksförbundet M Sverige är med 70 000 medlemmar Sveriges största konsumentorganisation för bilister och andra trafikanter. Under sin 100 år långa historia har organisationen gett sina medlemmar stöd, råd och inspiration för säkrare och roligare bilresor. M Sverige arbetar för en hållbar, säker och tillgänglig mobilitet. Samtidigt fortsätter engagemanget för trafiksäkerhet och bilkonsumenters rättigheter.

Följ M Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från M Sverige

Så förbereder du bilresan för snöoväder4.1.2024 10:59:19 CET | Pressmeddelande

Vintervädret kan vara oberäkneligt och göra bilresan både besvärlig och farlig. Såväl förare som bil måste vara beredda på snöoväder. Inte minst det senaste dygnets problem på och runt E22:an visar att vintern kan ställa till med stora och allvarliga problem i trafiken. Säkrast är att inte ge sig ut när det varnas för dåligt väder, men om man ändå måste iväg eller överraskas av vädret klarar man situationen bättre med rätt förberedelser.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye