Bra Miljöval

Fler miljömärkta bussresor på vägarna

Dela

Nu blir det enklare att välja en miljömärkt resa. Högbergs Bussresor, som anordnar bussresor för företag, föreningar och turistgrupper både inom och utanför Sverige, har märkt sina resor med Bra Miljöval. Miljömärkningen innebär exempelvis att resorna har låg klimatpåverkan, fordonen tvättas miljömärkt och livsmedlen ombord är ekologiska.  

Miljömärkt resa med buss med låg klimatpåverkan.
Enklare att välja miljömärkt resa med buss. Högbergs bussar

— Vi är glada att fler föreningar, företag och ressugna privatpersoner kan välja ett företag med miljömärkta bussresor för att åka på olika evenemang och paketresor. Med Bra Miljöval kan kunderna vara säkra på att bussresorna lever upp till hårda miljökrav, säger Marielle Aspevall, produktansvarig Bra Miljöval Transporter.  

Högbergs Bussresor AB är lokaliserade i Uppsala och arrangerar resor både inom och utanför Sveriges gränser. De erbjuder buss- och paketresor till företag, grupper, föreningar och privatpersoner. Det är deras bussresor som är märkta med Bra Miljöval, inte den kollektivtrafik de utför för UL (i Uppsala län).  

— Det finns idag en stor medvetenhet hos resenärer om olika typer av resors miljöpåverkan. Att välja att resa tillsammans med buss är inte bara säkert och bekvämt utan ger också stora fördelar för miljön. Miljö och hållbarhet är viktigt för oss och genom att miljömärka våra bussresor med en oberoende miljömärkning som Bra Miljöval tar vi ytterligare ett ansvar i vårt hållbarhetsarbete. Märkningen är ett bevis på att våra resor lever upp till de tuffa krav som kunden kan förvänta sig, säger Jennie Högberg, delägare Högbergs Bussresor AB. 

Miljökrav på Persontransporter med långfärdsbuss  

  • Utsläppsklass Euro 6 
  • Låg klimatpåverkan 
  • Hållbarhetskrav på drivmedlet 
  • Miljömärkt interiör och exteriör rengöring 
  • Miljömärkta toalettartiklar 
  • Ekologiska livsmedel vid servering ombord 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Miljömärkt resa med buss med låg klimatpåverkan.
Enklare att välja miljömärkt resa med buss.
Ladda ned bild

Länkar

Om oss

Bra Miljöval är en oberoende miljömärkning som bedrivs av Sveriges största miljöorganisation Naturskyddsföreningen med över 200 000 medlemmar. Bra Miljöval startade 1990 och märkningen bygger på två grundidéer: att naturresurser måste sparas samt att den biologiska mångfalden och människans hälsa inte får hotas. Bra Miljöval miljökrav är strikta och kriterierna skärps regelbundet. Produkter och tjänster måste därför fortsatt utvecklas för att kunna fortsätta bära Bra Miljöval.

Följ Bra Miljöval

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bra Miljöval

Bra Miljöval ställer tuffare miljökrav på bilförsäkringar21.2.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Varje år anmäls runt en miljon skador på försäkrade personbilar med skadehantering som följd vilket påverkar miljön. Därför skärper Bra Miljöval miljökraven på bilförsäkringar. De nya kraven handlar främst om skadehantering för att minska klimat- och miljöpåverkan men även minska risken för hälso- och miljöfarliga utsläpp. Samtidigt ställs krav på att främja bildelning och förnybara drivmedel.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye